Försvarssektorn i veckan

Publicerad: 2023-12-26 09:36

Försvarssektorn Nyheter levererar veckans sammanfattning av det senaste från försvarssektorn! Vecka 51 Pliktrådets årskrönika, dansk-svenskt avtal om nya CV90 till Ukraina och Försvarsberedningens delrapport Kraftsamling.

Annons

Sverige och Danmark i avtal om fler CV90 till Ukraina

Sverige och Danmark har i dag tecknat en gemensam avsiktsförklaring för att ytterligare Stridsfordon 90 anskaffas till Ukraina. Danmark kommer initialt att bidra finansiellt med 1,8 miljarder danska kronor och Sverige kommer att stödja med upphandlingen inom ramen för det avtal som ingicks mellan FMV och Ukraina i somras.
Läs mer!

AFRY och Expisoft inleder strategiskt partnerskap

Inom ramen för ett nytt samarbete kommer företagen Afry och Expisoft att samverka för att leverera effektiva säkerhetslösningar för kunder med verksamheter av betydelse för Sveriges säkerhet. Samarbetet syftar till att förstärka säkerhetsnivån och skydda säkerhetskritiska och samhällsviktiga funktioner och infrastruktur.
Läs mer!

FMV beställer IT-utrustning av MilDef

MilDef har tecknat nya kontrakt med FMV gällande ruggad IT-utrustning till Försvarsmakten. De olika produkterna inkluderar datorer, laptops och nätverksutrustning. Leveranserna, värda totalt 45 miljoner kronor.
Läs mer!

W5 Solutions vd kliver ner, styrelseledamot utsedd till interim-vd

W5 Solutions AB har meddelat att nuvarande vd, Daniel Hopstadius, avgår av personliga skäl. Från och med 1 januari 2024 kommer han istället tjänstgöra som vd för dotterbolaget W5 Solutions Production.
Läs mer!

Annons

REMO av minst 800 bandvagnar

Försvarets Materielverk har ingått avtal med Nordic Terrain Solutions (NTS) för renovering och modifiering (REMO) av befintliga Bandvagn 206 och 208 inom Försvarsmakten.
Läs mer!

MW Group ny corporate partner till Handelshögskolan i Stockholm

MW Group har anslutit sig till Handelshögskolan i Stockholms SSE Corporate Partnership Program. Partnerskapet markerar ett viktigt steg i att främja samarbetet mellan akademin och näringslivet, särskilt inom försvarssektorn, skriver SSE och MW i pressmeddelanden.
Läs mer!

FMV beställer IT-utrustning av MilDef

MilDef har tecknat nya kontrakt med FMV gällande ruggad IT-utrustning till Försvarsmakten. De olika produkterna inkluderar datorer, laptops och nätverksutrustning. Leveranserna, värda totalt 45 miljoner kronor, sker under 2024.
Läs mer!

Pliktrådet släpper halvårsrapport

I dag publicerar Plikrådet sin halvårsrapport. Rådet har besökt samtliga organisationsenheter som utbildar värnpliktiga och summerar sina reflektioner och intryck från besöken i rapporten. 
Läs mer!

Annons

Försvarsberedningen släpper 'Kraftsamling'

I dag har Försvarsberedningen överlämnat sin rapport Kraftsamling till försvarsministern Pål Jonson (M) och ministern för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin (M). Försvarsberedningen konstaterar i rapporten, Kraftsamling - Inriktningen av totalförsvaret och utformningen av det civila försvaret, att det är tid för handling, skriver Försvarsdepartementet i ett pressmeddelande.
Läs mer!

Clavister vinner mångmiljonkontrakt: "Cyber Armour till CV90"

Clavister meddelar att man tilldelats ett kontrakt värt 170 miljoner kronor för att leverera Clavister Cyber Armour-systemet till BAE Systems Hägglunds för dess CV90-plattform, för två europeiska slutkunder.
Läs mer!

FSN Perspektiv: Pliktrådets Årskrönika 2023

Under 2023 har Pliktrådet genomfört 70 förbandsbesök, verkat för bättre personlig utrustning och för ökat inflytande hos Sveriges värnpliktiga. I en årskrönika för FSN ger Pliktrådet en summering av det gångna årets aktiviteter och blickar fram mot 2024.
Läs mer!

Branschen kommenterar Försvarsberedningens delrapport

I veckan presenterade Försvarsberedningen sin delrapport Kraftsamling. Förslagen är omfattande och har en stor påverkan på marknaden enligt Säkerhets- och försvarsföretagen (SOFF). SOFF har kommenterat delrapporten utifrån de fyra huvudsakliga perspektiven; civilt försvar, cybersäkerhet, stödet till det militära försvaret samt folkförankringen.
Läs mer!

Annons

Dela: