Clavister vinner mångmiljonkontrakt: "Cyber Armour till CV90"

Publicerad: 2023-12-21 19:34

Clavister meddelade idag att man tilldelats ett kontrakt värt 170 miljoner kronor för att leverera Clavister Cyber Armour-systemet till BAE Systems Hägglunds för dess CV90-plattform, för två europeiska slutkunder. Kontraktet kommer genomföras över fem år efter att prototyp och första leverans ägt rum under 2024, skriver Clavister i ett pressmeddelande.

Annons

Det nya kontraktet mellan Clavister och Hägglunds omfattar utvecklingen av en uppgraderad produkt, serieleveranser av produkten samt service och support för att stödja Hägglunds med design, integration och validering av lösningen, skriver bolaget.

Vi är glada över att avsluta denna betydande milstolpe i vårt långvariga samarbete med BAE Systems Hägglunds. CV90 är ett otroligt kraftfullt fordon som har visat sin överlägsenhet om och om igen. Vi är stolta över att vara en del av denna framgångsresa och ser fram emot att marknaden fortsätter att utvecklas med fler och fler länder som antar en modern strategi för cyberförsvar, säger John Vestberg, vd för Clavister, i pressmeddelandet.

Dela: