Clavister, Thales och Blackthorn utökar samarbete

Publicerad: 2024-06-20 07:12

Clavister, Thales och Blackthorn har undertecknat en avsiktsförklaring för att stärka sitt samarbete inom cybersäkerhet och försvar i Sverige. Avtalet syftar till att kombinera de tre företagens expertis och resurser för att möta både offentliga och privata kunders behov och undertecknades vid försvarsmässan Eurosatory i Paris.

Annons

Samarbetet med Thales är ett bra exempel på hur vi som ett svenskt högteknologiskt cybersäkerhetsföretag kan tillföra värde gentemot existerande lösningar såsom SOTAS och Nexium Defence Cloud. Alla delar av militära plattformar och nätverk behöver skyddas och SOTAS är idag del av ett kritiskt kommunikationsnätverk inom Försvarsmakten, säger John Vestberg, VD för Clavister i pressmeddelande från bolaget med anledning av undertecknandet.

Enligt Clavisters pressmeddelande innebär avsiktsförklaringen att företagen ska samarbeta för att utveckla och leverera avancerade lösningar inom cybersäkerhets- och försvarsdomänerna. Syftet är att stärka företagens förmåga att stödja sina kunder genom att erbjuda integrerade och beprövade lösningar inom nätverk, routing och cloud computing.

Blackthorn representerar både omfattande kompetens och toppmodern teknik som kombinerar innovationskraften och leveransförmågan hos både Thales och Clavisters mjukvarulösningar till nya möjligheter från Tactical Edge upp till strategisk nivå, vilket erbjuder ett enhetligt tillvägagångssätt för nätverk och anslutning, som uppfyller både nationella och NATOs krav för interoperabilitet, säger Blackthorns COO Rikard Thörn.

Det svenska cybersäkerhetsföretaget Clavister specialiserar sig på att skydda samhällskritiska tillämpningar med lösningar som brandväggar och AI-baserad nätverksövervakning. Thales erbjuder lösningar inom flyg-, försvars-, cybersäkerhets- och digitala identitetsmarknaderna. Blackthorn, likt Clavister ett svenskt bolag, kombinerar robusta molnlösningar med avancerad teknik och militära informationssystem.

Avtalet bygger på ömsesidigt överenskomna principer och gemensamma affärsmöjligheter, och markerar en viktig satsning på att tillgodose svenska kunders växande behov av avancerade cybersäkerhetslösningar.

För Thales är det av största vikt att bygga starka industriella samarbeten och pålitliga svenska partnerskap till förmån för våra kunder. Avancerad cybersäkerhet är avgörande i dagens militära plattformar. Tillsammans med Clavister och Blackthorn kan vi skydda Försvarsmakten med svensk cybersäkerhet. Vi kommer att dra nytta av våra beprövade och robusta nätverkslösningar och vår långa erfarenhet av att leverera sådana till program som ASTRID 3 i Frankrike och till NATO inom ramen för bl.a. DCIS Firefly. Vi övertygade om att Försvarsmakten kommer kunna ha nytta av dess, både för det nationella försvaret och som NATO-allierade, säger Håkan Ahlström, Country Director Thales Sverige.

Dela: