AFRY och Expisoft inleder strategiskt partnerskap

Publicerad: 2023-12-19 12:10

Inom ramen för ett nytt samarbete kommer företagen Afry och Expisoft att samverka för att leverera effektiva säkerhetslösningar för kunder med verksamheter av betydelse för Sveriges säkerhet. Samarbetet syftar till att förstärka säkerhetsnivån och skydda säkerhetskritiska och samhällsviktiga funktioner och infrastruktur, skriver Afry i ett pressmeddelande den 18 december.

Annons

─ Vi är mycket nöjda med att fördjupa samarbetet med AFRY. Deras expertis inom säkerhetsskydd och ackreditering tillsammans med våra produkter och teknologi är en perfekt match för att möta de ökande kraven på cybersäkerhet i Sverige, säger Lasse Larsson, vd för Expisoft i pressmeddelandet.

Genom samarbetet kommer AFRY att leda projekt och projektplanera säkerhetslösningar från Expisoft. AFRYs expertis inom fysisk säkerhet, informationssäkerhet, IT-säkerhet och personalsäkerhet kommer att säkerställa att systemen inte bara är tekniskt säkra utan även följer lagkrav och säkerhetsstandarder.

Lasse Larsson, vd för Expisoft, kommenterar samarbetet:

Vi är mycket nöjda med att fördjupa samarbetet med AFRY. Deras expertis inom säkerhetsskydd och ackreditering tillsammans med våra produkter och teknologi är en perfekt match för att möta de ökande kraven på cybersäkerhet i Sverige.

Afry skriver att samarbetet är särskilt viktigt då båda företagen delar en gemensam kundbas som påverkas av säkerhetsskyddslagstiftningen och NIS-direktivet.

Vår kombinerade erfarenhet skapar en unik plattform för att effektivt möta och hantera de säkerhetsutmaningar som svenska organisationer står inför, John Daniels, sektionschef nationell säkerhet på AFRY.

Dela: