Försvarssektorn i veckan

Publicerad: 2023-10-02 15:13

Försvarssektorn Nyheter levererar veckans sammanfattning av det senaste från försvarssektorn! Vecka 39 erbjöd bland annat nyheten att Brasiliens försvarsminister planerar att besöka Sverige, nyheten att W5 Solutions förvärvar Box Modul och ett treårigt ramavtal gällande installations- och entreprenadtjänster mellan FMV och Eltel.

Annons

Marinen håller etableringsceremonier för marina basbataljonerna

Marinen tar ett stort steg framåt genom att etablera två nya krigsförband. Försvarsmakten har meddelat att den 2 oktober hålls etableringsceremonier för första och andra Marina basbataljonen vid Marinbasen i Karlskrona respektive Stockholms Amfibieregemente i Berga.
Läs mer!

Saab etablerar i Boden: Hyr arméflygets hangarer

Saab har i en överenskommelse med Bodens kommun hyrt två hangarer på före detta AF 1 i centrala Boden för sina kommande etablering av Weaponry Services. Avdelningen bygger nu upp ett team i Boden med fokus på så kallad förbandsnära support kopplat till de vapensystem som används av Försvarsmaktens förband i Boden. 
Läs mer!

W5 Solutions förvärvar Box Modul

W5 Solutions har ingått avtal om att förvärva samtliga aktier i Box Modul. Box Modul konstruerar, producerar och säljer skydd, så kallade shelters, till företag och organisationer inom områden som försvar, IT & telekom, sjukvård och energi.
Läs mer!

Eltel och FMV tecknar ramavtal

Eltel och Försvarets materielverk, FMV, har tecknat ett treårigt ramavtal gällande installations- och entreprenadtjänster i hela landet. Avtalet löper till och september 2026 med option på 4 års förlängning. Beräknat värde på avtalet är upp till 320 miljoner kronor.
Läs mer!

Annons

NCC bygger Patriot-hall åt Fortifikationsverket i Halmstad

NCC ska på uppdrag av Fortifikationsverket uppföra en byggnad för förvaring och utbildning av luftvärnssystem 103 (Patriot) till Försvarsmakten på Luftvärnsregementet, Lv 6, i Halmstad. Affären uppgår till cirka 660 miljoner kronor, byggstart planeras omgående och projektet beräknas vara klart i början av 2026.
Läs mer!

Brasilien förbereder försäljning av transportflyg till Sverige

Brasiliens försvarsminister, José Múcio, sa i går den 26 september att han kommer resa till Sverige under oktober. Syftet med resan ska vara för att ingå förhandlingar om en eventuell försäljning av Embraers transportflygplan C-390 Millennium för att ersätta Försvarsmaktens åldrande Tp 84, Hercules C-130H.
Läs mer!

Saab visar upp Polens första 340 AEW radarspaningsflygplan

Saab har i dag visat upp det första radarspaningsflygplanet Saab 340 AEW som ska levereras till polska försvarsmakten. Flygplanet som visades upp i Linköping är ett av de två som Polen beställt och är utrustade med Saabs Erieye-radar.
Läs mer!


Vill din organisation synas med en nyhet eller annons?

Annons

Klicka här för mer information - Kontakta oss!

Följ gärna oss på FacebookLinkedIn, och X (tidigare Twitter)

Dela: