W5 Solutions förvärvar Box Modul

Publicerad: 2023-09-26 13:03

W5 Solutions har i går ingått avtal om att förvärva samtliga aktier i Box Modul. Den initiala köpeskillingen uppgår till 180 miljoner kronor på skuld- och kassafri basis givet ett normaliserat rörelsekapital varav 100 miljoner kronor ska erläggas genom en riktad nyemission, enligt ett pressmeddelande från W5 den 25 september.

Annons

– Vi genomför ytterligare ett strategiskt viktigt förvärv som borgar för fortsatt omsättnings- och lönsamhetstillväxt. Vi breddar vår produktportfölj med bland annat mobila ledningscentraler och strömförsörjning och utökar vår förmåga att leverera kompletta nyckelfärdiga lösningar. Det är med stor glädje som vi välkomnar Box Moduls medarbetare till W5 Solutions-koncernen, säger Daniel Hopstadius, VD på W5 Solutions i pressmeddelandet.

Box Modul konstruerar, producerar och säljer skydd, så kallade shelters, till företag och organisationer inom områden som försvar, IT & telekom, sjukvård och energi. Inom försvarssektorn levererar Box Modul skräddarsydda splitterskyddade shelters utformade för att uppfylla specifika militära standarder så som avancerat EMC/EMP-skydd, tempest med mera, skriver bolaget.

– Vi har hittat en partner som gör att vi tillsammans får ett av marknadens starkaste erbjudanden. Det känns spännande och helt rätt att fortsätta utvecklingen tillsammans inom W5 Solutions-koncernen, säger Peter Nordlund, Box Moduls VD och ägare och fortsätter:

”Vi kompletterar varandra på ett mycket bra sätt och våra värderingar är väldigt lika. Jag är därför säker på att vårt gemensamma arbete kommer vara smidigt och att vi snabbt kommer att bli en del av W5-familjen med en gemensamt accelererad tillväxt.”

Annons

Förvärvet markerar en viktig milstolpe i W5 Solutions tillväxtstrategi, som strävar efter att diversifiera och förstärka erbjudandet inom försvar och samhällsskydd. Förvärvet förstärker och kompletterar flera produktområden inom W5 Solutions, där befintliga produkter integreras med shelters från Box Modul.

Med Box Modul som en del av W5 Solutions-koncernen kan W5 Solutions erbjuda ytterligare innovativa och skräddarsydda lösningar till kunderna. Box Moduls verksamhet kommer att fortsätta att drivas i ett separat bolag under namnet Box Modul, medan processen att realisera kommersiella synergier och förbättra skalbarheten kommer att påbörjas omedelbart efter tillträdet, skriver W5.


Vill din organisation synas med en nyhet eller annons?

Klicka här för mer information - Kontakta oss!

Annons

Följ gärna oss på FacebookLinkedIn, och X (tidigare Twitter)

Dela: