Saab etablerar i Boden: Hyr arméflygets hangarer

Publicerad: 2023-09-26 12:55

Saab har i en överenskommelse med Bodens kommun hyrt två hangarer på före detta AF 1 i centrala Boden för sina kommande etablering av Weaponry Services. Avdelningen bygger nu upp ett team i Boden med fokus på så kallad förbandsnära support kopplat till de vapensystem som används av Försvarsmaktens förband i Boden. Närmaste liknande team återfinns i dag i Växsjö och Halmstad, skriver Bodens kommun i ett pressmeddelande den 22 september.

Annons

- Saab etablerar sig i Boden för att på ett kvalitativt sätt bidra till Försvarsmaktens tillväxt. Boden med omnejd är ett attraktivt område som kommer växa avseende teknisk industri under de kommande åren. Initialt vill vi rekrytera ett femtontal medarbetare för placering i vår nya verkstad i Boden. Vi både vill och behöver vara en del av detta tillväxtområde, säger Torbjörn Andersson, Saabs ansvarige för etableringen i Boden, i pressmeddelandet.

De aktuella lokalerna på det före detta AF 1 området kommer att iordningställas och beräknas vara klara tidigt under våren 2024. Företaget är inne i en rekryteringsprocess för att hitta en platschef till Bodenteamet, skriver kommunen.

SAAB är en högteknologisk och världsledande aktör inom sitt område och kopplingen till Försvarsmakten är uppenbar men breddar samtidigt bilden av vårt näringsliv. Det känns också som en logisk konsekvens med tanke på de omfattande satsningar som görs på Försvarsmaktens förmåga där vi som garnisonstad också utgör en viktig kugge, avslutar Mats Berg, näringslivschef.


Vill din organisation synas med en nyhet eller annons?

Klicka här för mer information - Kontakta oss!

Följ gärna oss på FacebookLinkedIn, och X (tidigare Twitter)

Dela: