NCC bygger utbildningshall åt Fortifikationsverket i Halmstad

Publicerad: 2023-09-27 17:25

NCC ska på uppdrag av Fortifikationsverket uppföra en byggnad för förvaring och utbildning av luftvärnssystem 103 (Patriot) till Försvarsmakten på Luftvärnsregementet, Lv 6, i Halmstad. Affären uppgår till cirka 660 miljoner kronor, byggstart planeras omgående och projektet beräknas vara klart i början av 2026, enligt ett pressmeddelande från NCC.

Annons

Byggnaden kommer bli totalt cirka 24 000 kvadratmeter fördelat på två våningsplan. Den kommer att innehålla bland annat hallar för lastbilar och materielunderhåll, specialsalar för teori- och simulatorutbildning, aula, kontor, omklädningsrum och teknikutrymmen. Området runt byggnaden innehåller stora rangeringsytor och ska inhägnas, enligt NNC.

– Vi har samarbetat med Fortifikationsverket tidigare och gläds över att igen få förtroendet att bygga moderna och funktionella lokaler åt Försvarsmakten. Utbildningshallen är ett stort och mångsidigt projekt där NCC har en styrka i erfarenheter från liknande uppdrag med flera olika funktioner i samma byggnad, säger Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sweden i pressmeddelandet.

Enligt ett pressmeddelande från FortV den 24 maj 2022, skriver myndigheten att hallen placeras vid Galgberget, mellan regementsområdet och flottiljområdet på Halmstads garnison.


Vill din organisation synas med en nyhet eller annons?

Klicka här för mer information - Kontakta oss!

Följ gärna oss på FacebookLinkedIn, och X (tidigare Twitter)

Dela: