Försvarssektorn i veckan

Publicerad: 2024-07-08 18:30

Försvarssektorn Nyheter levererar veckans sammanfattning av det senaste från försvarssektorn! Vecka 27 erbjöd bland annat Perspektiv från Patrik Thunholm om polisarbete under ett gråzons-scenario, Marcus Wandt blir innovationschef på Saab och nyheter från Bryssel om finansiering av försvarsinnovation .

Annons

FSN Perspektiv: Polis i konfliktens gråzon

Patrik Thunholm är polis, reservofficer och författare. Tidigare har han jobbat som analytiker vid FOI och varit utbildningschef vid EU-insatsen i Mali. I FSN Perspektiv skriver han om ett framtida scenario där desinformation och drönarattacker skapar kaos i Sverige och belastar polisens resurser.
Läs mer!

Volvo har slutfört avyttringen av Arquus

Volvokoncernen har meddelat att de nu har slutfört avyttringen av det franska försvarsföretaget Arquus till belgiska John Cockerill.
Läs mer!

Diana har öppnat årets ansökningsomgång

Natos innovationssatsning Diana (Defence Innovation Accelerator for the North Atlantic) har nu öppnat för årets ansökningar, och för första gången är programmet tillgängligt för svenska aktörer.
Läs mer!

Nato Innovation Fund stärker samarbetet med EU

European Investment Fund (EIF) och Nato Innovation Fund (NIF) har undertecknat ett samförståndsavtal (MoU) för att öka den långsiktiga tillväxten i försvars- och säkerhetssektorerna i Europa.
Läs mer!

Annons

Marcus Wandt blir innovationschef på Saab

Marcus Wandt, Sveriges senaste astronaut, har utsetts till innovationschef på Saab och lämnar därmed sin roll som chefstestpilot för Jas Gripen. Den nyinrättade tjänst innebär att Wandt kommer att leda och samordna Saabs innovationsarbete.
Läs mer!

Skandinaviens hemvärn stärker samarbetet

Sverige, Norge och Danmark har beslutat att fördjupa sitt samarbete mellan ländernas hemvärn för att öka kapaciteten och interoperabiliteten inom Nato för att ge ökad operativ effekt.
Läs mer!

MilDef expanderar i Stockholm

MilDef expanderar sin lokalkapacitet i Stockholmsregionen för att möta den ökande efterfrågan på integrationstjänster i Sverige.
Läs mer!

Dagens sommarprat: Carl Bildt

Bland årets sommarvärdar finns en stor skara individer med försvarsanknytning. Försvarssektorn Nyheter har valt ut några av årets sommarvärdar, som vi tror intresserar er allra mest. Dagens sommarprat gjordes av Carl Bildt.
Läs mer!

Annons

Svenskar medaljerade vid franska residenset

Under en ceremoni vid Bromska palatset, den franska ambassadörens residens på Narvavägen i Stockholm, tilldelades två svenskar medaljer.
Läs mer!

Dela: