Sveriges Radio presenterar årets sommarpratare

Publicerad: 2024-06-11 13:20

Vad är väl en sommar utan P1:s sommarprat? Försvarssektorn Nyheter har valt ut några av årets sommarvärdar som vi tror intresserar er allra mest. Bland namnen finns Sveriges Natoförhandlare, Oscar Stenström, och Carl Bildt.

Annons

Överstelöjtnant Joakim Paasikivi

Onsdag 26 juni

Joakim Paasikivi är lärare i militär strategi på Försvarshögskolan i Stockholm och överstelöjtnant i armén och har arbetat inom den Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) i tolv års tid.
Lyssna här

Marcus Wandt

Lördag 29 juni

Marcus Wandt är den tredje svensken som åkt upp i rymden, stridspilot inom Försvarsmakten och chefstestpilot på Saab.
Lyssna här

Cecilia Uddén

Tisdag 2 juli

Cecilia Uddén är sedan flera år tillbaka Sveriges Radios Mellanösternkorrespondent.
Lyssna här

Carl Bildt

Torsdag 4 juli

Sveriges tidigare moderata statsminister och utrikesminister som haft flera EU- och FN-uppdrag. Just nu utreder Carl Bildt Sveriges underrättelseverksamhet för regeringens räkning.
Lyssna här

Annons

Oscar Stenström

Tisdag 9 juli

Ocar Stenström var statssekreterare med ansvar för säkerhetspolitik åt statsminister Magdalena Andersson (S) när Sverige ansökte om medlemskap i Nato. Han fick rollen som Sveriges Natoförhandlare i diskussionerna med Turkiet och fick sedan fortsatt förtroende av statsminister Ulf Kristersson (M) och tog förhandlingarna i mål.
Lyssna här

Ambassadör Karin Olofsdotter

Måndag 22 juli

Karin Olofsdotter är Sveriges ambassadör i Moskva och var dessförinnan ambassadör i Washington. Hon har arbetat på Utrikesdepartementet i 30 år. Hon har också varit ambassadör i Ungern och var även posterad i Ryssland under 90-talet.
Lyssna här

Amir Rostami

Måndag 5 augusti

Amir Rostami är tidigare poliskommissarie och i dag kriminologiprofessor. Efter flykten från Iran och uppväxten i ett utanförskapsområde valde han att utbilda sig till polis och varnade tidigt för gängutvecklingen. Amir Rostami är idag verksam vid högskolan i Gävle och forskar vid Institutet för framtidsstudier.
Lyssna här

Petra Malm

Onsdag 7 augusti

Petra Malm är före detta operatör vid de svenska specialförbanden.
Lyssna här

Annons

Dela: