Svenskar medaljerade vid franska residenset

Publicerad: 2024-07-08 18:02

Under en ceremoni vid Bromska palatset, den franska ambassadörens residens på Narvavägen i Stockholm, tilldelades två svenskar medaljer. Ceremonin genomfördes den 4 juli i närvaro av bland annat ambassadör Etienne de Gonneville och försvarsattaché kommendör Jérôme Chevalier.

Annons
Foto: Franska ambassadenFoto: Franska ambassaden

Lisa Gustafsson, direktör på avdelningen för försvarsunderrättelser, säkerhets- och cyberfrågor på Försvarsdepartementet, utnämndes till Riddare i förtjänstorden.

Ambassadör Etienne de Gonneville och direktör Lisa Gustafsson Foto: Franska ambassadenAmbassadör Etienne de Gonneville och direktör Lisa Gustafsson Foto: Franska ambassaden

Överstelöjtnant Johannes Breitholtz, tilldelades nationalförsvarets medalj i brons.

I ett inlägg på LinkedIn skrev han:

– Idag hade jag den stora äran att ta emot médaille de la defense nationale i brons på Bromska Palatset, den franska ambassadörens residens i Stockholm. [...] Försvarssamarbetet mellan våra två länder blir starkare för varje dag, och detta är bara ett av många tecken på den trenden.

Direktör Lisa Gustafsson, försvarsattaché kommendör Jérôme Chevalier och överstelöjtnant Johannes Breitholtz Foto: Franska ambassadenDirektör Lisa Gustafsson, försvarsattaché kommendör Jérôme Chevalier och överstelöjtnant Johannes Breitholtz Foto: Franska ambassaden

Dela: