Försvarssektorn i veckan

Publicerad: 2024-06-10 13:36

Försvarssektorn Nyheter levererar veckans sammanfattning av det senaste från försvarssektorn! Vecka 23 erbjöd bland annat Stoltenbergs Stockholmsbesök, nytt antidrönarsystem till Försvarsmakten och att Michael Claesson utsetts till Micael Bydéns efterträdare.

Annons

Fransk försvarsdelegation besökte Sverige

Den 27–28 maj besökte Emmanuel Chiva, chef för franska anskaffningsmyndigheten DGA, Stockholm och Karlskoga för att diskutera och fördjupa försvarsmaterielsamarbetet med Sverige. Med i delegationen var generallöjtnant Gaël Diaz de Tuesta.
Läs mer!

Ovzon fortsätter leverans till UK MoD

Ovzon har för fjärde året i rad förnyat ett 12 månader långt kontrakt för att tillhandahålla SATCOM-as-a-Service till det brittiska försvarsministeriet. Kontraktet, värt cirka 1 miljon amerikanska dollar, lades av Babcock International.
Läs mer!

Sverige deltar i JEF-insats

Joint Expeditionary Force (JEF) har igångsatt en månadslång insats kallad Nordic Warden för att skydda kritisk undervattensinfrastruktur i Östersjön och Nordatlanten. Insatsen involverar maritima och luftburna enheter med deltagande från samtliga JEF-länder, samordnade från JEF:s högkvarter i Northwood i Storbritannien.
Läs mer!

Tutus expanderar: etabler­ar kon­tor i Falun

IT-säkerhetsföretaget Tutus har öppnat kontor i Dalarna. Kontoret i Falun företagets första etablering utanför Stockholmsområdet. Bolaget skriver att lokalerna anpassats specifikt för Tutus verksamhet, i samarbete med fastighetsägaren.
Läs mer!

Annons

Ukrainas kvartermästare blir Snigels nya ordförande

Jonas Rydin har valts till ny styrelseordförande för SnigelDesign. Jonas Rydin har ett omfattande engagemang i svensk försvarsindustri och är även verksam ideellt i stödet till Ukraina genom initiativet QM for Ukraine.
Läs mer!

FMV har överlämnat antidrönarsystem till Försvarsmakten

Försvarets materielverk meddelar på sin hemsida att de vid en ceremoni i Enköping överlämnade ett antal burna antidrönarsystem till Försvarsmakten. Systemen är avsedda att bäras på soldatens stridsutrustning och ger soldaten förmåga att upptäcka och störa drönare utan att påverka huvuduppgiften.
Läs mer!

Natos generalsekreterare firar Sveriges nationaldag och besöker Amf 1

Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg besöker Sverige den 6-7 juni. Senare i dag deltar Stoltenberg vid nationaldagsfirandet på Skansen i Stockholm och i morgon besöker han Stockholms amfibieregemente Amf 1.
Läs mer!

Sverige börjar bidra till Natos luftövervakning

Regeringen anger i ett pressmeddelande att de har fattat beslut om att bidra med flyg inom ramen för Natos luftövervakningsstruktur Nato Air Policing. Försvarsmakten får därmed handlingsfrihet att inom korta tidsförhållanden överlåta flyg för att under Natos befäl utföra luftbevakning.
Läs mer!

Annons

Mattias Hjorth ny vd och koncernchef för Astor

Astor Groups styrelse har utsett Mattias Hjorth till sin nya VD och koncernchef med start den 1 augusti. Han tar över rollen från Odd Werin, som kommer att fortsätta i sin befattning fram till dess för att underlätta en smidig övergång.
Läs mer!

Michael Claesson ny överbefälhavare

Under en pressträff med statsminister Ulf Kristersson (M) och försvarsminister Pål Jonsson (M) meddelade de att regeringen utsett generallöjtnant Michael Claesson, i dag chef vid Försvarsstaben, kommer att ta över som ny överbefälhavare efter Micael Bydén den 1 oktober.
Läs mer!

Dela: