Natos generalsekreterare firar Sveriges nationaldag och besöker Amf 1

Publicerad: 2024-06-06 05:45

Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg besöker Sverige den 6-7 juni. Senare i dag deltar Stoltenberg vid nationaldagsfirandet på Skansen i Stockholm och i morgon besöker han Stockholms amfibieregemente Amf 1, skriver Nato och Regeringskansliet i pressmeddelanden.

Annons

Jens Stoltenberg anlände till Finland i går för överläggningar med president Alexander Stubb. Däribland diskuterade de det kommande Nato-toppmötet i Washington, Ukraina och säkerhets- och försvarspolitiska frågor. I dag fortsatte samtalen vid den finska försvarsstaben samt presidentkansliet.

Senare under dagen kommer statminister Ulf Kristersson (M), Natos generalsekreterare och Kungl. Familjen delta vid nationaldagsfirandet på Skansen.

I morgon den 7 juni kommer det att hållas möten och en förevisning av Försvarsmaktens verksamhet vid Stockholms Amfibieregemente, Amf 1. I anslutning till besöket sker en pressträff med statsministern och Stoltenberg. Enligt statsrådsberedningen kommer en nyhet att presenteras under pressträffen.

Dela: