Ukrainas kvartermästare blir Snigels nya ordförande

Publicerad: 2024-06-05 14:46

Jonas Rydin har valts till ny styrelseordförande för SnigelDesign. Jonas Rydin har ett omfattande engagemang i svensk försvarsindustri och är även verksam ideellt i stödet till Ukraina genom initiativet QM for Ukraine.

Annons

Jonas Rydin är en av medgrundarna och största ägare samt styrelseledamot i försvarsföretaget W5 Solutions. Rydin blev genom ägarbolaget Cajory Defence AB delägare i Snigel 2023 och i samband med det även styrelseledamot. Därutöver har Carjory även innehav i bland annat 4C Strategies och Clavister.

– Det är ärofyllt att få leda styrelsearbetet för ett bolag som befinner sig i en kraftig tillväxtfas. Bolagets omsättning har på kort tid ökat från 80 miljoner kronor till över en halv miljard kronor om året. Jag ser fram emot att bidra till bolagets fortsatta resa, säger Jonas Rydin till FSN.

Jonas Rydin är deltidstjänstgörande som kvartermästare vid .2 Amfibiebataljon. Efter Rysslands fullskaliga invasion av Ukraina 2022 igångsatte han initiativet QM for Ukraine. De verkar genom att förse Ukrainska förband med exempelvis sjukvårdsutrustning och fordon - bland annat i samarbete med Rekyl.

I maj meddelade Snigel att de tillsammans med Apotea utvecklat och tillverkat 200 akutryggsäckar, med ett inköpsvärde om fyra miljoner kronor, speciellt framtagna för militärsjukvårdare vid fronten.

Dela: