SnigelDesign i Ukraina-samarbete med Apotea

Publicerad: 2024-05-07 08:18

Apotea fortsätter sitt engagemang för att stödja Ukraina genom att samarbeta med SnigelDesign. Tillsammans har de utvecklat och tillverkat 200 akutryggsäckar, med ett inköpsvärde om fyra miljoner kronor, speciellt framtagna för militärsjukvårdare vid fronten, enligt ett pressmeddelande från Apotea

Annons

– Å militärens, vår regerings och det ukrainska folkets vägnar vill jag verkligen tacka Apotea-teamet, era samarbetspartners och alla som har bidragit till insamlingen. Det är en viktig insats ni gör och de här väskorna är verkligen avgörande på slagfältet och kommer att göra skillnad och rädda liv, säger Andrij Plachotnjuk, Ukrainas ambassadör i pressmeddelandet.

Andrij Plachotnjuk, Ukrainas ambassadör och Pär Svärdson, vd på Apotea Foto: ApoteaAndrij Plachotnjuk, Ukrainas ambassadör och Pär Svärdson, vd på Apotea Foto: Apotea

Enligt Apotea har ryggsäckarnas innehåll har tagits fram i nära samarbete med läkare och militärpersonal på plats i Ukraina för att säkerställa att de uppfyller de specifika behoven för situationen på marken. SnigelDesign har tagit fram en specialryggsäck för förvaring och transport av känslig utrustning.

– Vi är glada för det här viktiga samarbetet och stolta över att våra förstklassiga ryggsäckar är med och gör skillnad för de hårt utsatta under pågående krig, Malin Hlawatsch, vd på SnigelDesign.

Dela: