Mattias Hjorth ny vd och koncernchef för Astor

Publicerad: 2024-06-07 15:28

Astor Groups styrelse har utsett Mattias Hjorth till sin nya VD och koncernchef med start den 1 augusti. Han tar över rollen från Odd Werin, som kommer att fortsätta i sin befattning fram till dess för att underlätta en smidig övergång, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Annons

Jag är tacksam för styrelsens förtroende och ser fram emot att fortsätta utveckla, stärka och bygga vidare på det kraftfulla momentum som Astor Group har. Vi har en viktig uppgift framför oss då vi måste accelerera vår gemensamma försvarsförmåga. Tillsammans med ledningsgruppen och alla medarbetare ser jag fram emot att säkerställa att Astor Group är en agil, vass och innovativ leverantör inom försvarsindustrin som kan producera avancerade materiel och smarta militära system med kort ledtid”, säger tillträdande VD Mattias Hjorth i pressmeddelandet.

Hjorth kommer senast från rollen som VD på CAG Security och har tidigare haft ansvar inom affärsområdet Surveillance, EW & Aircraft Systems på Saab, där han hade ansvar för affärsutveckling inom telekrig.

Mattias har haft flera andra seniora positioner inom telekrigsområdet och har bland annat arbetat med flygburen Electronic Attack, självskyddssystem för stridsflygssystemen Gripen, Tornado och Eurofighter samt bidragit inom NATOs EW samarbete.

– Jag, tillsammans med styrelsen, är mycket glada att välkomna Mattias som ny VD för Astor Group. Hans gedigna bakgrund och erfarenhet inom försvars- och säkerhetsindustrin är en stark tillgång för oss. Med sin skarpa expertis inom affärs- och verksamhetsutveckling samt utmärkta ledarskapsförmåga är Mattias rätt person att tillsammans med ledningsgruppen och styrelsen leda Astor Group vidare genom den expansiva fas vi befinner oss i”, säger styrelseordförande Lars Granbom.

I sin nya roll kommer Hjorth att fokusera på att utveckla Astor Group och bygga organisationen för att möta företagets tillväxtresa.

– Astor är oerhört snabbväxande och har på kort tid gått från att vara ett mindre bolag till en koncern bestående av stabila verksamheter med otrolig potential. Mot bakgrund av detta är gruppen mogen för att jag nu kan lämna över stafettpinnen till Mattias som med nya perspektiv kan fortsätta utvecklingen av koncernen. Jag kommer härnäst att fokusera på att fullfölja mitt åtagande och att välkomna Mattias i augusti”, säger nuvarande VD och koncernchef Odd Werin.

Dela: