Astor förvärvar Airsafe Sweden

Publicerad: 2024-05-22 09:17

Scandinavian Astor Group har slutfört förvärvet av Airsafe Sweden AB, som erbjuder konstruktion, tillverkning och försäljning av militär och civil flygsäkerhetsmateriel. Airsafe kommer att redovisas som ett dotterbolag och konsolideras i koncernen, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Annons

Förvärvet finansierades genom en riktad emission, med en initial köpeskilling på 20 miljoner kronor och en potentiell tilläggsköpeskilling på upp till 5 miljoner kronor, beroende på uppfyllda finansiella mål.

– Vi är glada över att ha slutfört förvärvet av Airsafe Sweden AB, vilket utgör ett betydelsefullt steg för Astor Group inom försvarssektorn. Genom detta förvärv stärker vi vår position och breddar vår försäljning av försvarsprodukter, inte minst genom deras orderbok som per sista mars som uppgick till cirka 21 miljoner kronor. Förvärvet har möjliggjorts genom en framgångsrik riktad emission och vi ser fram emot att integrera Airsafe i vår koncernstruktur, säger Astor Groups VD Odd Werin i pressmeddelandet.

Detta markerar det andra förvärvet som Astor genomfört inom ett halvår. I december 2023 förvärvade Astor Mikroponent - ett industriföretag inom laserskärning och etsning baserat i Värnamo.

Dela: