Försvarssektorn i veckan

Publicerad: 2024-06-03 14:17

Försvarssektorn Nyheter levererar veckans sammanfattning av det senaste från försvarssektorn! Vecka 22 erbjöd bland annat Veterandagsfirande, ordensförlänings­ceremoni och besök av president Zelenskyj i Stockholm.

Annons

FMV tecknar kontrakt för mobila shelters

Det brittiska företaget Marshall har säkrat ett kontrakt med FMV för att designa och producera upp till och med 500 mobila shelters. Kontraktet gäller i fyra år med möjlighet till ytterligare tre års förlängning och är värt över 100 miljoner pund.
Läs mer!

Bofors inrättar avdelning för Government Affairs

BAE Systems Bofors har beslutat att stärka sitt arbete med Government Affairs genom att inrätta en avdelning för ändamålet. Bolagets kommunikationsdirektör, Henrik Graff-Hedberg, kommer leda avdelningen och blir därmed chef för Communications & Government Affairs.
Läs mer!

Sverige donerar nya förmågor till Ukraina

I det sextonde militära stödpaketet kommer Sverige blandat annat donera donera sina två radarspanings- och ledningsflygplan modell S 100D (även kallad ASC 890) och pansarbandvagnar till Ukraina. Stödpaketet motsvarar 13,3 miljarder kronor i värde och är det största i sitt slag.
Läs mer!

Veterandagen högtidlighölls på Gärdet

Den 29 maj firades Veterandagen runtom i Sverige. H.M. Konungen och H.K.H. Prins Carl Philip närvarade vid statsceremonin i Stockholm och H.K.H. Kronprinsessan Victoria deltog i Veterandagsceremonin i Göteborg.
Läs mer!

Annons

Avioniq deltar i projekt för hypersoniska robotar

Avioniq har blivit utvalda att delta i det brittiska försvarsministeriets projekt att utveckla inhemsk förmåga att producera robotar som kan färdas i hypersonisk hastighet.
Läs mer!

Regeringen inrättar Försvarsinnovationsråd

Regeringen inrättar ett Försvarsinnovationsråd under ledning av försvarsminister Pål Jonson (M). Rådet ska fungera som ett strategiskt forum för informationsutbyte och dialog kring regeringens initiativ för att främja svensk försvarsinnovation.
Läs mer!

Saab mottar miljardorder från hemlig kund

Saab har mottagit en beställning på försvarssystem och -materiel från en västerländsk regering till ett värde av cirka 7,7 miljarder kronor.
Läs mer!

Zelenskyj besökte Stockholm

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj besökte Sverige för att delta i ett nordisk-ukrainskt toppmöte. Vid mötet närvarade Finlands president Alexander Stubb, Danmarks statsminister Mette Frederiksen, Norges statsminister Jonas Gahr Støre och Islands statsminister Bjarni Benediktsson. Senare under dagen träffade han Kungaparet samt representanter från försvarssektorn.
Läs mer!

Annons

Sverige stärker säkerhetssamarbetet med Ukraina

Sverige har ingått en överenskommelse om säkerhetssamarbete med Ukraina. Avtalet undertecknades av statsminister Ulf Kristersson (M) och Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i Stockholm.
Läs mer!

Kungliga ordnar delas ut för första gången på 50 år

Den 31 maj genomfördes den första ordensförlänings­ceremonin för svenska medborgare i modern tid. H.M. Konungen, som är de kungliga riddarordnarnas stormästare, delade ut ordnarna till tretton svenskar, i Vita havet på Kungl. Slottet.
Läs mer!

FortV genomförde kontroller mot FRA:s byggentreprenörer

Fortifikationsverket har i veckan genomfört riktade kontroller av byggentreprenörer med säkerhetsskyddsavtal vid Försvarets radioanstalt. Insatsen är en fortsättning på förra årets "Operation SUA" och fokuserar på områden med höga skyddsvärden.
Läs mer!

Dela: