Bofors inrättar avdelning för Government Affairs

Publicerad: 2024-05-28 19:48

BAE Systems Bofors har beslutat att stärka sitt arbete med Government Affairs genom att inrätta en avdelning för ändamålet, enligt ett inlägg företagets på Linkedin-sida.

Annons

Bolagets kommunikationsdirektör, Henrik Graff-Hedberg, kommer leda avdelningen och blir därmed chef för Communications & Government Affairs.

– Givet Henriks gedigna erfarenhet och unika bakgrund av försvars- och säkerhetspolitik, samt försvarsmaterielfrågor, från både myndighets- och industriperspektivet, men också den högsta politiska nivån, är han mycket lämpad att ta sig an Government Affairs-portföljen och leda den nya avdelningens arbete, säger Lena Gillström, VD för Bofors, i inlägget.

Beslutet motiveras med ökade försvarsanslag på flera marknader och ett ökat fokus på försvars- och säkerhetsfrågor bland beslutsfattare på olika nivåer.

– Jag ser fram emot att leda arbetet med avdelningen. Det är viktig portfölj då ett företag som vårt har en tydlig roll att spela inom både försvars- och säkerhetspolitiken. Givet rådande omvärldsläge är intresset för våra produkter, och hur de bidrar till statens viktigaste uppgifter - att trygga säkerheten för sina medborgare och säkerställa förmågan att försvara sitt territorium, mycket stort, säger Henrik Graff-Hedberg till FSN.

Dela: