Avioniq deltar i projekt för hypersoniska robotar

Publicerad: 2024-05-30 20:44

Avioniq har blivit utvalda att delta i det brittiska försvarsministeriets projekt att utveckla inhemsk förmåga att producera robotar som kan färdas i hypersonisk hastighet.

Annons

– Vi är mycket glada över att ha blivit utvalda att tävla om möjligheten att visa vilken effekt dessa förmågor kan erbjuda Team Hypersonic (UK) för detta kritiska program, säger Mikael Grev, grundare och VD för Avioniq, i bolagets pressmeddelande.

Projektet, Hypersonic Technologies & Capability Development Framework, har en budget om en miljard pund och är tänkt att vara klar om sju år. Totalt 90 organisationer från näringsliv och högskolor har valts ut att medverka i programmet, som är uppdelat i åtta delar.

Avioniq skriver i ett pressmeddelande att de kommer att lämna in teknologi för bedömning inom den delen som omfattar modellering och simulering och uppdragsplanering.

– Avioniqs modellsimuleringsramverk tillåter användare att minska tiden som behövs för att producera, analysera och arbeta med exakta robotmodeller tiofaldigt, vilket minskar tiden för att bygga dem från månader - till och med år - till timmar eller dagar, säger Mikael Grev.

Försvarets materielverk tecknade i november ett flerårigt avtal med Avioniq för att införa deras AqLab- och AqModel-programvara inom Försvarsdepartementet och försvarsmyndigheterna, vilket FSN tidigare skrivit om.

Dela: