Avioniq i mångårigt avtal med FMV

Publicerad: 2023-11-06 11:44

Försvarets materielverk har tecknat ett flerårigt avtal med Avioniq AB för att införa deras AqLab- och AqModel-programvara inom Försvarsdepartementet och försvarsmyndigheterna. Kontraktet föranleddes av ett tvåårig utvärderings- och valideringsprocess av FMV, enligt ett inlägg på företagets LinkedIn-sida.

Annons

Avtalet kommer ge försvarsmyndigheterna tillgång till programvaran för att möjliggöra förmågeutveckling inom området beslutsstöd med maskininlärning för förbättrad överlevnad hos stridsflygplan, skriver bolaget.

– FMV:s förvärv validerar precisionen i våra teknologier och är ett viktigt första steg mot vårt mål att erbjuda en mjukvarubaserad modelleringslösning för regeringar, flygvapen och myndigheter som vill förbättra effektiviteten i sin försörjningskedja för utbildning och operativ användning av luftstridapplikationer inom BVR (bortom visuell räckvidd/beyond visual range), Mikael Grev, grundare och vd för Avioniq, i inlägget och fortsätter:

– Vi är glada över att fortsätta stödja FMV i utforskandet av hur vårt toppmoderna modelleringsramverk kan möjliggöra innovativ förändring inom deras organisation.

Dela: