Försvarssektorn i veckan

Publicerad: 2023-09-25 14:16

Försvarssektorn Nyheter levererar veckans sammanfattning av det senaste från försvarssektorn! Vecka 38 erbjöd bland annat en särskild satsning på skyddsrum och en sammanställning av några av de samarbetsavtal som svenska försvarsföretag slöt under försvarsmässan DSEI.

Annons

Indien utvärderar Hägglunds BvS10

BAE Systems har meddelat att den splitterskyddade bandvagnen BvS10 kommer att delta i utvärderingar för indiska armén som inleds i september. Den nya varianten kommer att kallas BvS10-Sindhu.
Läs mer!

Diplomatisk kyla: Ungern höjer tonläget mot Sverige

Den 19 september deltog försvarsminister Pål Jonson (M) vid det femtonde Ukraine Defense Contact Group-mötet på den amerikanska flygbasen i Ramstein, Tyskland. På plats hade Jonson ett bilateralt möte med Ukrainas nytillträdda försvarsminister Rustem Umjerov.
Läs mer!

Särskild satsning på skyddsrum

Regeringen meddelar ett snabbspår för upprustning av skyddsrum i nästa års budget. Totalt avsätts 220 miljoner kronor för upprustning av skyddsrum och räddningstjänst vid höjd beredskap redan under nästa år, skriver ministern för civilt försvar, Carl-Oskar Bohlin, i ett inlägg på X (tidigare Twitter).
Läs mer!

Stridsvagn 122 på plats i Ukraina

De svenskutbildade ukrainska besättningarna är på plats i Ukraina. Utbildningen skedde parallellt med den största försvarsmaktsövningen på 30 år samt grundutbildning av svenska värnpliktiga. I ett pressmeddelande från Försvarsmakten intervjuar myndigheten tre personer om utbildningen däribland Arméchef Jonny Lindfors.
Läs mer!

Annons

Volvo Defense väljer NP Aerospace för splitterskyddade hytter till Volvo FMX lastbilar

NP Aerospace har tilldelats ett utvecklingskontrakt av Volvo Defense för design, tillverkning och leverans av hytter i kompositpansar till militärversioner av lastbilar från serien Volvo FMX. Lastbilshytterna kommer att integreras fullt ut av NP Aerospace i deras anläggning i Coventry innan de levereras till Volvo Defense i Göteborg för slutlig integration.
Läs mer!

Svenska försvarsföretag slöt strategiska avtal under DSEI

Försvarsmässan DSEI i London är slut för den här gången. Företag har visat upp sina produkter och tjänster för militärer och tjänstemän - men även för andra bolag. Försvarssektorn Nyheter har gjort en sammanställning av några av de samarbetsavtal som svenska försvarsföretag slöt under mässan.  
Läs mer!


Vill din organisation synas med en nyhet eller annons?

Klicka här för mer information - Kontakta oss!

Annons

Följ gärna oss på FacebookLinkedIn, och X (tidigare Twitter)

Dela: