Jonson i Ramstein för Ukraina-möte

Publicerad: 2023-09-20 13:55

I går den 19 september deltog försvarsminister Pål Jonson (M) vid det femtonde Ukraine Defense Contact Group-mötet på den amerikanska flygbasen i Ramstein, Tyskland. På plats hade Jonson ett bilateralt möte med Ukrainas nytillträdda försvarsminister Rustem Umjerov.

Annons

Enligt ett pressmeddelande från Försvarsdepartementet den 18 september, diskuterades det militära stödet till Ukraina, och hur det ska bidra till att långsiktigt stärka Ukrainas militära förmåga. Mötet leddes av den amerikanska försvarsministern Lloyd J. Austin tillsammans med Ukrainas nytillträdda försvarsminister Rustem Umjerov.

Utöver Pål Jonsons bilaterala möte med Rustem Umjerov, redovisade Jonson Sveriges pågående militära stöd till Ukraina till mötesdeltagarna. Under det bilaterala mötet, diskuterade försvarsministrarna Sveriges fortsatta stöd till Ukraina och hur länderna kan stärka samarbetet, enligt ett inlägg av Pål Jonsson på X (tidigare twitter).

Försvarsminister Umerov kallade de bilaterala mötena för "produktiva", och skrev även att givande samarbeten är att vänta i ett svar på Pål Jonsons inlägg.


Vill din organisation synas med en nyhet eller annons?

Klicka här för mer information - Kontakta oss!

Följ gärna oss på FacebookLinkedIn, och X (tidigare Twitter)

Dela: