Indien utvärderar Hägglunds BvS10

Publicerad: 2023-09-20 13:02

BAE Systems har meddelat att den splitterskyddade bandvagnen BvS10 kommer att delta i utvärderingar för indiska armén som inleds i september. Den nya varianten kommer att kallas BvS10-Sindhu. BAE Systems och Larsen & Toubro Limited (L&T) har undertecknat ett licens- och tillverkningsavtal för att erbjuda BvS10 till den indiska försvarsmakten, enligt ett pressmeddelande den 14 september.

Annons

– BvS10 kommer att visa de avgörande förmågorna som den indiska armén behöver när bandvagnen deltar i proven senare denna månad. En överlägsen rörlighet, flexibilitet och förmågan att arbeta i extrema klimatförhållanden är kärnan av BvS10-designen," säger Tommy Gustafsson-Rask, vd för BAE Systems Hägglunds, i pressmeddelandet, och fortsätter: "Vårt samarbete med Larsen & Toubro ger oss möjlighet att expandera på Indo-Stillahavsområdet."

Enligt pressmeddelandet, har BAE Systems och Larsen & Toubro Limited (L&T) ingått ett partnerskap för att introducera det BvS10 till den indiska marknaden. De två företagen har undertecknat ett licens- och tillverkningsavtal för att erbjuda BvS10 till den indiska försvarsmakten.

BAE Systems och L&T har uppgraderat BvS10 för att uppfylla de specifika kraven från den indiska försvarsmakten. Den nya varianten kommer att kallas BvS10-Sindhu, skriver bolaget.

– L&T och BAE Systems samarbete synergiserar våra styrkor för att erbjuda en lösning som uppfyller de indiska arméns förväntningar. BvS10-Sindhu är det idealiska fordonet för den extremt utmanande terrängen och klimatförhållandena där det är tänkt att deployeras, säger Mr. Arun Ramchandani, Executive Vice President & Head L&T Defence, i pressmeddelandet.

Annons

Vill din organisation synas med en nyhet eller annons?

Klicka här för mer information - Kontakta oss!

Följ gärna oss på FacebookLinkedIn, och X (tidigare Twitter)

Dela: