Försvarssektorn i veckan

Publicerad: 2023-10-30 14:10

Försvarssektorn Nyheter levererar veckans sammanfattning av det senaste från försvarssektorn! Vecka 43 erbjöd bland annat besök av Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg, Gripen-uppdateringar och nya pansarterrängbilar till Försvarsmakten.

Annons

Erdogan signerat svenskt Natomedlemskap: Ratificering återstår i parlamentet

Turkiets president, Recep Tayyip Erdogan, har undertecknat den svenska Natoansökan och skickat vidare den till det Turkiska parlamentet för ratificering.
Läs mer!

FMV beställer Gripen-uppgradering av Saab

Saab har fått en tilläggsbeställning från FMV till ett värde av 579 miljoner kronor för att säkerställa fortsatt drift och förmågehöjning av Gripen C/D. Detta är en av flera beställningar som FMV gjort på sistone i syfte att höja förmågan och öka livslängden på Sveriges C/D-plan. 
Läs mer!

Statsminister Ulf Kristersson tar emot Natos generalsekreterare

Statsminister Ulf Kristersson (M) tog emot Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg. Efter ett längre samtal höll generalsekreteraren och statsministern en presskonferens. Jens Stoltenberg besökte Stockholm med anledning av att Nato-Industry Forum, som genomfördes i huvudstaden.
Läs mer!

Element har invigt nytt laboratorium i Linköping

Element har invigt ett nytt laboratorium i Linköping, efter en längre tids renovering och ombyggnation. Laboratoriet är en av koncernens största och mest moderna och kommer att användas för materialtekniska och mättekniska tjänster åt bland annat FMV.
Läs mer!

Elbit Systems Sweden i miljardavtal för LSS Mark

Elbit Systems Sweden har tecknat ett nytt tioårigt ramavtal som integrationspartner för Försvarsmaktens taktiska ledningsstödssystem LSS Mark. Kontraktet, värt cirka 1,7 miljarder kronor under den specificerade perioden, är uppdelat i olika faser.
Läs mer!

FMV levererar första 20 Patgb 300 till Försvarsmakten

Vid en ceremoni på Kvarn den 26 oktober överlämnade FMV en förserie på 20 nya pansarterrängbilar för trupptransport, Patgb300A, till Försvarsmakten. Förserien är en förberedelse inför ett kommande serieanskaffning där cirka 350 fordon ska levereras mellan år 2024 och 2033.
Läs mer!

Dela: