Elbit Systems Sweden i miljardavtal för LSS Mark

Publicerad: 2023-10-27 15:17

Elbit Systems Sweden har tecknat ett nytt tioårigt ramavtal som integrationspartner för Försvarsmaktens taktiska ledningsstödssystem LSS Mark. Kontraktet, värt cirka 1,7 miljarder kronor under den specificerade perioden, är uppdelat i olika faser, skriver bolaget i ett pressmeddelande den 25 oktober.

Annons

I sin roll som integrationspartner och förbandsintegratör kommer Elbit att överse utrullningen av arméns digitaliseringsprogram LSS Mark. Detta innebär att man kommer integrera, installera och uppgradera olika plattformar och system för att säkerställa den svenska arméns digitaliserings- och transformationsresa.

Arbetet kommer att utföras på flera platser i Sverige och, enligt bolaget, innebära en betydande expansion:

Avtalet kräver anställning av flera nya medarbetare, inklusive systemingenjörer och tekniker, under de kommande åren. Detta avtal fungerar som en betydande plattform för Elbits fortsatta expansion och förmågeutveckling i Sverige och stärker dess position som en nyckelspelare i de svenska militära digitaliseringsinsatserna, skriver företaget.

Elbit Swedens vd, Tobias Wennberg, kommenterar det nya kontraktet i pressmeddelandet:

Att uppnå detta viktiga kontrakt är en betydande framgång och milstolpe för vårt företag. Vi är stolta över att ha blivit utvalda i en konkurrensutsatt process och åtar oss att fullgöra vår roll som en sann partner. Tillsammans med våra andra projekt inom kommando och kontroll samt kommunikation stärker detta vår position som den främsta partnern för armén i deras digitaliseringsresa och befäster vår position som en ledande lokal aktör inom området, vilket skapar goda förutsättningar för tillväxt, säger Tobias Wennberg.

Dela: