Försvarssektorn i veckan

Publicerad: 2023-06-26 10:49

Försvarssektorn Nyheter levererar veckans sammanfattning av det senaste från försvarssektorn! Vecka 25 erbjöd bland annat överlämning av Försvarsberedningens rapport Allvarstid, amerikanskt bombflyg på besök i Luleå och utredning om gotländsk reservhamn.

Annons

Nytt kollektivavtal klart för Flygvapnets piloter

Försvarsmakten har tillsammans med Officersförbundet och SACO-S FM tecknat två nya kollektivavtal med villkor för piloter i Flygvapnet. Man har även kommit överens om att höja piloternas löner.
Läs mer!

Försvarsberedningen överlämnade säkerhetspolitisk rapport

Försvarsberedningen överlämnade den säkerhetspolitiska rapporten Allvarstid till försvarsminister Pål Jonson. Försvarsberedningen konstaterar att den regelbaserade världsordningen utmanas av auktoritära stormakter som Ryssland och Kina.
Se pressträffen!

Amerikanskt strategiskt bombflyg i Sverige

I går, den 19 juni, landade två amerikanska bombflygplan typ B-1B Lancer i Sverige på Norrbottens flygflottilj F 21 Luleå. Flygplanen är i Sverige för att öva med Försvarsmakten.
Läs mer!

Över 100 nya förvaltare från Militärhögskolan i Halmstad

Chefen Försvarsstaben Michael Claesson har utnämnt över 100 nya förvaltare vid en ceremoni på Halmstads teater. Antalet nya förvaltare har nått historisk höjd med anledning av införandet av det nya trebefälssystemet. Hälften av de nyutbildade förvaltarna utgjordes av elever som tidigare var kaptener och har nu genomgått övergångsutbildning (ÖHSOU).
Läs mer!

Annons

Saabs Arexis har valts till tysk telekrigsvariant av Eurofighter

Det tyska försvarets inköpsorganisation (BAAINBw) har valt Saabs Arexis som önskvärd sensorlösning för en telekrigsvariant av stridsflygplanet Eurofighter.
Läs mer!

FHS vicerektor till svenska Nato-delegationen

Anders Persson, vicerektor vid Försvarshögskolan, har blivit rekryterad till Sveriges Natodelegation i Bryssel. Han återvänder därmed till Försvarsmakten och rekryteringsprocessen för en ny vicerektor har redan inletts.
Läs mer

Uppgifter: Thailands flygvapen överväger nya Gripen

Thailands flygvapen, Royal Thai Air Force (RTAF), överväger att köpa ytterligare tre JAS 39 Gripen C/D från Saab. Decennier gamla F-16 och F-5 ersättas, frågan är med vilket flygplan.
Läs mer!

Reservhamn på Gotland ska utredas

Regeringen ger Trafikverket i uppdrag att analysera förutsättningarna och bedöma kostnaderna för en reservhamn på Gotland. I dagsläget finns inget fullgott alternativ till Visby hamn, enligt ett pressmeddelande från Försvarsdepartementet den 21 juni.
Läs mer!

Annons

Vill din organisation synas med en nyhet eller annons?

Klicka här för mer information - Kontakta oss!

Dela: