Över 100 nya förvaltare från Militärhögskolan i Halmstad

Publicerad: 2023-06-21 11:54

Den 20 juni utnämndes över 100 nya förvaltare av chefen Försvarsstaben Michael Claesson, enligt ett Facebookinlägg från Militärhögskolan Halmstad, MHS H. Ceremoni ägde rum på Halmstads teater och var arrangerad av MHS H. Antalet nya förvaltare har nått historisk höjd med anledning av införandet av det nya trebefälssystemet. Hälften av de nyutbildade förvaltarna utgjordes av elever som tidigare var kaptener och har nu genomgått övergångsutbildning (ÖHSOU) vid MHS H.

Annons

- Ni utnämns i en synnerligen utmanande tid för Försvarsmakten, Sverige och Europa - det har inte undgått någon. Ni tillhör en grupp människor som innebär ett rejält och reellt förmågetillskott till Försvarsmakten. Nya förvaltare är ett tecken på stabilitet, kontinuitet och innebär en erfarenhetsbank som kommer att bidra till att ge det styrkebesked vi behöver, både internt inom organisationen men också utåt mot de som inte vill oss väl, säger Michael Claesson i inlägget.

Vissa av Försvarsmaktens organisationsenheter, OrgE, har även gett sina medarbetare beröm på sociala medier. Marinbasen har uppmärksammat Torbjörn Antonsson som utnämndes till bäste elev i marinklassen. Skaraborgs regemente, P 4, framhöll David Lindblom som utnämnts till bäste elev.


Vill din organisation synas med en nyhet eller annons?

Klicka här för mer information - Kontakta oss!

Dela: