Försvarssektorn i veckan

Publicerad: 2024-06-24 12:37

Försvarssektorn Nyheter levererar veckans sammanfattning av det senaste från försvarssektorn! Vecka 25 erbjöd bland annat avvecklingsceremoni för SK 60, fortsatta satsningar på svensk försvarsinnovation och fritt spelfält för Ruttes Nato-kandidatur.

Annons

Flygvapnet tar farväl av SK 60

Flygvapnet genomförde en avvecklingsceremoni för Skolflygplan 60 (SK 60) på Flygvapenmuseum i Linköping. Flygvapenchefen Jonas Wikman, Luftstridsskolans chef Niclas Magnusson och Flygvapenmuseets chef Noomi Eriksson deltog i ceremonin.
Läs mer!

NESP säkrar ramavtal med Försvarets materielverk

Network Enabling System Partner (NESP) har som ensam leverantör tilldelats ramavtal med Försvarets materielverk för systemutvecklingsroller inom området ISD och ackreditering.
Läs mer!

Anna Wijkander blir Saabs nya finansdirektör

Saab har meddelat att Anna Wijkander blir bolagets nya finansdirektör (CFO) och medlem av koncernledningen. Hon efterträder därmed nuvarande finansdirektör Christian Luiga, som meddelade sin avgång den 4 april 2024.
Läs mer!

Amfibieförbandens trossbåt uppgraderas

FMV uppger att Försvarsmaktens lätta trossbåtar uppgraderas för att förlänga båtens livstid samt öka rörligheten och logistikförmågan till sjöss för amfibieförbanden. FMV kommer under de närmaste tre åren att leverera sexton stycken modifierade lätta trossbåtar till Försvarsmakten.
Läs mer!

Annons

Vinnova och Försvarsmakten lanserar innovationsprogram

Vinnova och Försvarsmakten har på uppdrag av regeringen utlyst program för att nyttja synergier mellan civil och militär forskning och utveckling. Programmet, som genomförs med stöd av Totalförsvarets forskningsinstitut och Försvarets materielverk, har nu offentliggjort de första utlysningarna.
Läs mer!

Clavister, Thales och Blackthorn utökar samarbete

Clavister, Thales och Blackthorn har undertecknat en avsiktsförklaring för att stärka sitt samarbete inom cybersäkerhet och försvar i Sverige. Avtalet syftar till att kombinera de tre företagens expertis och resurser för att möta både offentliga och privata kunders behov och undertecknades vid försvarsmässan Eurosatory i Paris.
Läs mer!

Exensor tecknar ramavtal med Försvarsmakten

Bertin Exensor har ingått ett nytt ramavtal med Försvarsmakten för reservmaterielförsörjning, materielunderhåll och tekniskt systemstöd (RMT) för Taktiskt Modulärt Markssensorsystem (TMM).
Läs mer!

Mark Rutte utan motståndare

Nederländernas premiärminister Mark Rutte står nu klar att efterträda Jens Stoltenberg som Natos nästa generalsekreterare. Tidigare i veckan lade Ungern och Slovakien ned sitt motstånd, nu har Rumäniens president meddelat att han lägger ned sin kanditatur.
Läs mer!

Annons

Dela: