Försvarssektorn i veckan

Publicerad: 2024-05-27 13:53

Försvarssektorn Nyheter levererar veckans sammanfattning av det senaste från försvarssektorn! Vecka 21 erbjöd bland annat beställningar av Stridsfordon 90, miljardstöd till Ukraina och tätare dialog mellan Sverige och Filippinerna.

Annons

Hägglunds bryter ny mark: 11 000 kvadratmeter

BAE Systems Hägglunds satsar flera miljarder på att utveckla sin anläggningar i Örnsköldsvik. Koncernledningen tillsammans med Hägglunds vd Tommy Gustafsson Rask tog det första spadtaget för en ny anläggning i Gullänget.
Läs mer!

FMV beställer nya CV 90

FMV har beställt nya Stridsfordon 90 av BAE Systems Hägglunds. Fordonen ska dels ersätta de 50 stycken som Sverige donerat till Ukraina men avser även en beställning direkt till Ukrainas försvarsmakt.
Läs mer!

Astor förvärvar Airsafe Sweden

Scandinavian Astor Group har slutfört förvärvet av Airsafe Sweden AB, som erbjuder konstruktion, tillverkning och försäljning av militär och civil flygsäkerhetsmateriel.
Läs mer!

Tidö-partierna ense om militärt stöd till Ukraina

Regeringen och Sverigedemokraterna har enats om en treårig ram för militärt stöd till Ukraina på totalt 75 miljarder kronor: 25 miljarder per år för perioden 2024–2026.
Läs mer!

Annons

"Veterandagen behöver synas även hos SVT"

Sverker Göranson är förbundsordförande i Sveriges Veteranförbund och tidigare överbefälhavare. I ett öppet brev adresserar han Sveriges Televisions styrelseordförande Christina Björklund och VD Hanna Stjärne med uppmaningen att SVT ska direktsända den nationella ceremonin på Veterandagen den 29 maj.
Läs mer!

Carmenta och Hägglunds i drönarsamarbete

Carmenta och BAE Systems Hägglunds samarbetar med svenska UAV-tillverkaren Airolit i ett projekt för att integrera autonoma drönare med Stridsfordon 90. Målet är att skapa en lösning som förbättrar sensorräckvidd och situationsmedvetenhet.
Läs mer!

Sectra leverar fler mobiltelefoner till Nato

Nato Communications and Information Agency (NCIA) har beställt fler enheter av mobilkrypteringssystemet Sectra Tiger från Sectra. Dessutom har NCIA förlängt supportavtalet med Sectra i ytterligare fem år.
Läs mer!

Sverige och Filippinerna tecknar försvarsavtal

FMV och Department of National Defence, DND, på Filippinerna har undertecknat Implementing Arrangement concerning the Procurement of Defence Materiel and Equipment. Detta är en följd av det samförståndsavtal, MoU, som Sveriges och Filippinernas försvarsministrar undertecknade den 3 juni förra året med fokus på anskaffning av försvarsmateriel.
Läs mer!

Annons

Dela: