Statsminister Kristersson träffade president Biden

Publicerad: 2023-07-06 13:41

Onsdagen den 5 juli besökte statsminister Ulf Kristersson Washington DC för ett möte med USA:s president Joe Biden. Fokus under besöket låg på Sveriges Natoanslutning och stöd till Ukraina. Efter mötet höll statsministern pressträff på Sveriges ambassad.

Annons

– Det här var ett mycket bra möte för Sverige. President Biden uttryckte sitt mycket starka stöd för den svenska Natoanslutningen och påpekade att Sverige kommer bidra till hela alliansens säkerhet. Det vill säga vi söker Natomedlemskapet för gemensamt försvar efter 200 år av allianslöshet men vi söker också Natomedlemskapet för att Sverige vill vara med och bidra, och vi har kapaciteter med oss in. Inget annat land vet detta bättre än USA, säger statsminister Ulf Kristersson i ett pressmeddelande från Regeringskansliet.

USAs ambassadör till Sverige, Erik Ramanathan, skrev på Twitter att samtalen också berörde djupare säkerhetssamarbete. Landets utrikesminister, Antony Blinken, twittrade senare samma dag att han haft samtal med sin turkiska kollega, Hakan Fidan, om ländernas försvarssamarbeten och Nato-toppmötet i Vilnius nästa vecka. Han avslutade tweeten med att skriva att det "Nu är dags att Sverige formellt går med i Alliansen."


Vill din organisation synas med en nyhet eller annons?

Klicka här för mer information - Kontakta oss!

Dela: