MilDef i kontrakt med amerikanska försvarsgrenar

Publicerad: 2023-09-07 13:17

MilDef har under det tredje kvartalet tecknat en rad kontrakt till ett värde av 35 miljoner kronor på den amerikanska försvarsmarknaden avseende ruggad IT för digitalisering av den amerikanska armén, flygvapnets specialförband, amerikanska marinkåren och amerikanska flottan, skriver bolaget i ett pressmeddelande den 6 september.

Annons

Detta är en av flera nyheter från den amerikanska marknaden från MilDef. För ett år sedan förvärvade bolaget Handheld Group som specialiserat sig inom ruggade datorer. I juni meddelade MilDef att de konsoliderade sitt amerikanska dotterbolag med Handheld.

- Dessa affärer bekräftar MilDefs fortsatta engagemang för våra amerikanska försvarskunder, exempelvis försvarsdepartementet (DoD) och det förtroende som kunderna har för MilDef. Leveranserna kommer att möjliggöra uppdragskritiska funktioner inom markfordon, flygplattformar och fartygsinstallationer inom den amerikanska armén, Air Force Special Operations Command (AFSOC), United States Marine Corps (USMC) och US Navy, säger Daniel Ljunggren, VD MilDef i pressmeddelandet.

MilDef accelererar nu ambitionerna i USA genom att konsolidera MilDef Inc och den förvärvade Handheld-verksamheten under en stark och fokuserad enhet. Genom att göra detta fördubblas MilDefs totala närvaro i USA, och produktutbudet breddas avsevärt för ökad räckvidd inom militärt försvar samt kritisk infrastruktur.


Vill din organisation synas med en nyhet eller annons?

Klicka här för mer information - Kontakta oss!

Följ gärna oss på FacebookLinkedIn, och X (tidigare Twitter)

Dela: