MilDef konsoliderar i USA

Publicerad: 2023-06-12 12:44

MilDef konsoliderar sitt amerikanska dotterbolag MilDef Inc och det nyligen förvärvade Handheld Group ABs amerikanska dotterbolag Handheld US Inc. Jim Rimay, idag VD för Handheld US Inc, tar över ledningen för alla MilDefs aktiviteter i USA, med start i juli 2023, enligt ett pressmeddelande från MilDef.

Annons

Jim Rimay har varit VD för Handhelds verksamhet i USA sedan 2015 och har en gedigen bakgrund inom den försvarsrelaterade IT-industrin, bland annat som VD för Getac i USA. MilDef skriver i sitt pressmeddelande att inga förändringar kommer att göras när det gäller kontor eller operativa etableringar samt att fler anställningar är att räkna med i takt med att behov uppstår.

- Med satsningen breddar MilDef sitt erbjudande och stärker samtidigt sin närvaro på världens största försvars- och säkerhetsmarknad. Vi fokuserar på affärsmässiga och operativa synergier och MilDefs totala verksamhet i USA har redan en omsättning på nästan 20 miljoner USD, med en förväntad snabb tillväxt under de kommande åren. Vi är glada att kunna materialisera denna synergi efter Handheld-förvärvet och driva vår tillväxtresa på en verkligt lovande marknad för MilDef, säger Daniel Ljunggren VD MilDef Group.

Handheld är ett 25 år gammalt bolag som arbetar med ruggade datorer. MilDef förvärvade bolaget förra året till en initial köpeskilling om 350 MSEK.

Dela: