Försvarssektorn i veckan

Publicerad: 2024-05-13 13:07

Försvarssektorn Nyheter levererar veckans sammanfattning av det senaste från försvarssektorn! Vecka 19 erbjöd bland annat ett danskt statsbesök, föreningsstämma hos SOFF och krönika signerad Överste Lars O Jonsson.

Annons

Nicklas Winblad von Walter ny vd på Box Modul

Näringslivschefen i Piteå kommun, Nicklas Winblad von Walter, lämnar sin befattning för att tillträda som VD för Box Modul efter att ha arbetat med utvecklings- och företagsfrågor i olika roller under de senaste 20 åren.
Läs mer!

Första danska statsbesöket sedan 1985

På inbjudan av H.M. Konungen besökte det danska kungaparet Sverige. Statsbesöket är det första inkommande statsbesöket från Danmark sedan 1985. Under besöket undertecknades en överenskommelse om förstärkt försvarssamarbete av försvarsministrarna Pål Jonson (M) och Troels Lund Poulsen.
Läs mer!

SnigelDesign i Ukraina-samarbete med Apotea

Apotea fortsätter sitt engagemang för att stödja Ukraina genom att samarbeta med SnigelDesign. Tillsammans har de utvecklat och tillverkat 200 akutryggsäckar, med ett inköpsvärde om fyra miljoner kronor, speciellt framtagna för militärsjukvårdare vid fronten.
Läs mer!

FSN Perspektiv: Att bygga ett regemente – några reflektioner efter första kvarten

Överste Lars O Jonsson är chef för Bergslagens artilleriregemente A 9. I FSN Perspektiv beskriver han lagarbetet med att bygga upp ett regemente, reflekterar över de framsteg som gjorts sedan Försvarsbeslutet 2020 och de utmaningar som uppstått längs vägen.
Läs mer!

Annons

Eltel i ramavtal med FMV

Eltel och Försvarets materielverk har skrivit under ett nytt ramavtal för installations- och entreprenadtjänster vid FMV:s flygverksamhet. Avtalet sträcker sig över maximalt sju år och har ett beräknat totalvärde på 240 miljoner kronor.
Läs mer!

Advenica tar beställning för produktutveckling

Advenica har fått en ny order från en svensk myndighet. Ordern, värd 8,1 miljoner kronor, avser produktutveckling av nya kryptoprodukter och förväntas levereras under Q2 2024.
Läs mer!

Rekordmånga kommer antas till Officersprogrammet

I slutet av maj kommer alla som klarat testerna och är behöriga att antas till Officersprogrammet 2024. Det innebär att rekordmånga sökande kommer få en plats på programmet som startar i augusti.
Läs mer!

SOFF:s styrelse får fortsatt förtroende

Säkerhets- och försvarsföretagen, SOFF, har hållit sin årliga föreningsstämma i Stockholm. Över hälften av medlemsföretagen deltog i strategidiskussioner och seminarier, följt av val av nya styrelseledamöter.
Läs mer!

Annons

Dela: