Eltel i ramavtal med FMV

Publicerad: 2024-05-07 16:37

Eltel och Försvarets materielverk (FMV) har skrivit under ett nytt ramavtal för installations- och entreprenadtjänster vid FMV:s flygverksamhet. Avtalet sträcker sig över maximalt sju år och har ett beräknat totalvärde på 240 miljoner kronor, skriver Eltel Networks i ett pressmeddelande.

Annons

Under den första perioden på tre år beräknas värdet vara 120 miljoner kronor. Tjänsterna innefattar installation av data- och telekommunikation samt tillhörande produkter för fasta infrastrukturer för passiva tele- och kommunikationsnät vid FMV:s flygverksamhet.

- Idag har vi ett givande samarbete kring moderniseringen av garnisonerna och vi vet att FMV kommer att ställa motsvarande kvalitetskrav på oss även i det här uppdraget. Vi är mycket stolta att få ytterligare förtroende från FMV och därmed stärks också Eltels ställning som ledande aktör inom kritisk infrastruktur, säger Lars Nilsson, vd vid Eltel Sverige i pressmeddelandet.

I september 2023 tecknade Eltel och FMV ett annat flerårigt ramavtal gällande installations- och entreprenadtjänster i hela landet, vilket FSN tidigare skrivit om. Det avtalet löper till och september 2026 med option på 4 års förlängning. Beräknat värde på avtalet är upp till 320 miljoner kronor

Dela: