Försvarssektorn i veckan

Publicerad: 2024-02-12 15:46

Försvarssektorn Nyheter levererar veckans sammanfattning av det senaste från försvarssektorn! Vecka 6 erbjöd bland annat drönare till Hemvärnet, Nato-order på Saabs pansarskott samt krönika från Karlskogas KSO, Tony Ring, med rubriken "Karlskogas revansch!".

Annons

Överstelöjtnant Wandt har återvänt till jorden

Efter att ha tillbringat 22 dagar i rymden har den svenske astronauten överstelöjtnant Marcus Wandt och hans kollegor återvänt till jorden. Landningen skedde klockan 14.30 svensk tid i havet utanför Floridas kust. Hela landningen streamades live på SpaceX:s hemsida.
Läs mer!

Drönare levereras till Hemvärnet

Försvarets Materielverk har på uppdrag av Försvarsmakten anskaffat RPAS (drönare) till Hemvärnet, skriver FMV och Försvarsmakten.
Läs mer!

Karlskogas revansch!

Tony Ring är kommunstyrelsens ordförande i Karlskoga kommun. I FSN Perspektiv beskriver han nedrustningsårens påverkan på orten och vad kommunen nu gör för att skapa förutsättningar för ökad tillväxt efter försvarsbeslutet 2020.
Läs mer!

Lockheed Martin går i hop med MilDef

MilDef har undertecknat ett samförståndsavtal (MoU) med det amerikanska försvarsföretaget Lockheed Martin för att stärka flyg- och rymdsamarbetet genom Lockheed Martins C-130J-30 Super Hercules taktiska flygplan för det svenska flygvapnet.
Läs mer!

Sectra mottar beställningar från svenska myndigheter för säker kommunikation

Svenska myndigheter utökar sitt samarbete med Sectra med nya beställningar på system och lösningar för säker kommunikation. Det sammanlagda ordervärdet uppgår till cirka 90 miljoner kronor.
Läs mer!

Saab får order på pansarskott från Natos inköpsorganisation

Saab har fått en order på pansarskottet AT4 från Natos inköpsorganisation. Ordervärdet är cirka cirka 700 miljoner kronor och leveranser är planerade 2026-2027.
Läs mer!

Dela: