Sectra mottar beställningar från svenska myndigheter för säker kommunikation

Publicerad: 2024-02-06 15:47

Svenska myndigheter utökar sitt samarbete med Sectra med nya beställningar på system och lösningar för säker kommunikation. Det sammanlagda ordervärdet uppgår till cirka 90 miljoner kronor, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Annons

– Att kunna kommunicera säkert, oavsett rådande omständigheter, är avgörande för att kunna upprätthålla ett säkert samhälle. Dessa nya beställningar visar att Sectra spelar en viktig roll i det svenska totalförsvarets förmåga att säkert kunna dela säkerhetsskyddsklassificerad information, säger Magnus Skogberg, vd för Sectra Communications i pressmeddelandet.

Beställningarna innefattar dels slutförd utveckling och leverans av en bordstelefon med konferensfunktion, dels leverans av enheter till Sectras system för säker kommunikation. De beställda lösningarna tillhör produktfamilj Tiger/S som är utvecklad för att användas för kommunikation av säkerhetsskyddsklassificerad information rörande rikets säkerhet, upp till och med säkerhetsnivån HEMLIG (SECRET). Tiger/S-systemet är även godkänt för hantering av information till och med säkerhetsnivån EU SECRET och NATO SECRET, skriver Sectra.

– Jag är stolt över att vi tillsammans med svenska myndigheter utvecklar en ny kommunikationslösning i form av en bordstelefon på en mycket hög säkerhetsnivå. Lösningen kommer möjliggöra att flera personer kan delta i ett säkert samtal, vilket ytterligare bidrar till effektiv samverkan inom och mellan svenska myndigheter, säger Magnus Skogberg.

Enligt Sectra uppgår det sammanlagda ordervärdet till cirka 90 miljoner kronor och kontrakten signerades under det tredje kvartalet av Sectras räkenskapsår 2023/2024.

Dela: