Försvarssektorn i veckan

Publicerad: 2023-10-23 14:07

Försvarssektorn Nyheter levererar veckans sammanfattning av det senaste från försvarssektorn! Vecka 42 erbjöd bland annat en Säporazzia i ett misstänkt spionfall, samverkansofficer till Polismyndigheten och nyheten att Saab har levererat det första serieproducerade JAS 39 Gripen E-flygplanet till FMV.

Annons

FMV levererar fler fordon till Försvarsmakten

FMV har utfört leveranskontroll på de första 20 av totalt 300 rullflakslastbilar som beställts från Volvo. Efter godkänd kontroll ska de levereras till Försvarsmakten.
Läs mer!

UD begär stöd från Försvarsmakten

Den 15 oktober begärde ambassaderna i Tel Aviv samt Amman, Jordanien, i samråd med Utrikesdepartementet, transport- och logistikstöd från Försvarsmakten, enligt pressmeddelanden från UD samt Försvarsmakten.
Läs mer!

Två personer anhållna: misstänkta för grov obehörig befattning med hemlig uppgift

Två personer har anhållits misstänkta för grov obehörig befattning med hemlig uppgift. Personerna greps och anhölls under tisdagsmorgonen i Stockholmsområdet efter en insats av Säkerhetspolisen.
Läs mer!

Expressen erfar: Militär gripen i Säporazzia

Enligt uppgifter till Expressen ska paret som greps i Stockholmsområdet den 17 oktober ha långa statliga karriärer. Mannen ska ha jobbat länge i Försvarsmakten, både i Sverige och utomlands. Även mannens fru ska enligt tidningen ha en känslig befattning vid en svensk myndighet.
Läs mer!

Annons

Japansk order på Carl-Gustaf

Saab har fått en order från Japans försvarsmakt på granatgeväret Carl-Gustaf. Ordern omfattar över 300 system och leveranser kommer att äga rum under 2025.
Läs mer!

Försvarsmakten skickar samverkansofficer till Polisen

En samverkansofficer från operationsledningen vid Högkvarteret är nu placerad vid
Polismyndigheten i Stockholm. Syftet är att vara en länk mellan myndigheterna och på
så sätt säkerställa att polisen får bästa möjliga stöd utifrån rådande förutsättningar.
Läs mer!

FMV har emottagit första serieproducerade JAS 39E

Det första serieproducerade Jas 39 Gripen E-planet har levererats till Försvarets Materielverk, FMV.
Läs mer!

Dela: