Två personer anhållna: misstänkta för grov obehörig befattning med hemlig uppgift

Publicerad: 2023-10-17 12:10

Två personer har anhållits misstänkta för grov obehörig befattning med hemlig uppgift. Personerna greps och anhölls under tisdagsmorgonen i Stockholmsområdet efter en insats av Säkerhetspolisen, enligt pressmeddelanden från Åklagarmyndigheten samt Säkerhetspolisen.

Annons

Ärendet hanteras av Säkerhetspolisen under ledning av åklagare från Riksenheten för säkerhetsmål. Förundersökningen leds av åklagarna Per Lindqvist och Mats Ljungqvist, skriver Åklagarmyndigheten. Enligt Säpos pressmeddelande finns det i nuläget inga kopplingar till tidigare ärenden.

Enligt SVT greps den första personen klockan 05.45 och den andra två timmar senare. Båda gripandena skedde i Stockholmsområdet under ledning av Säkerhetspolisen. De misstänkta har nu blivit anhållna och förhörs av polis.

– Vi har genomfört en insats där två personer har gripits på sannolika skäl misstänkta för grov obehörig befattning med hemlig uppgift. Insatsen skedde i Storstockholmsområdet, säger Fredrik Hultgren-Friberg, presstalesperson vid Säpo till SVT.

Säkerhetspolisen vill inte uppge om det är svenska eller utländska medborgare som gripits.

– Det var en insats som genomfördes lugnt och i samband med det här gripandena så genomfördes även husrannsakan på ett antal platser där det har gjorts beslag som vi går igenom, säger Fredrik Hultgren-Friberg till SVT.

Dela: