Försvarssektorn i veckan

Publicerad: 2023-07-31 14:04

Försvarssektorn Nyheter levererar veckans sammanfattning av det senaste från försvarssektorn! Vecka 30 erbjöd bland annat försäljning av radarspaningsflygplan till Polen, erbjudande av nederländska ubåtar och brasiliansk utvärdering av CV90.

Annons

MilDef tillverkar styrdatorer till nanodrönare

MilDefs nyligen förvärvade Handheld Group har fått i uppdrag att utveckla operatörsdatorer för nanodrönare. Det Initiala ordervärdet är 6 miljoner kronor och kunden är en ej namngiven försvarskoncern baserad i USA.
Läs mer!

MilDef och Saab-ägda UMS Skeldar lanserar konsol för drönare

MilDef och UMS Skeldar lanserar en pilotkonsol för drönare. MilDef har tagit fram en konsol för SKELDARs V-200-plattform. SKELDAR kommer i sin tur kommer att leverera det obemannade flygsystemet och operatörkonsoler till marina försvarsstyrkor.
Läs mer!

Polens försvarsminister: "Vi köper Saab 340 AEW"

Polen har beställt två radarspaningsflygplan modell 340 Airborne Early Warning till ett ordervärde om 600 miljoner kronor. Kontraktsperioden är 2023 - 2025 och innefattar även markutrustning samt logistik- och supporttjänster.
Läs mer!

Dagens sommarprat: Ambassadör Judith Gough

Försvarssektorn Nyheter har valt ut några av årets sommarvärdar, som vi tror intresserar er allra mest. Dagens sommarprat gjordes av Storbritanniens ambassadör Judith Gough. 
Läs mer!

Annons

Regeringen utser ny GD Kustbevakningen

Regeringen har beslutat att anställa Lena Lindgren Schelin som generaldirektör och chef för Kustbevakningen. Lena Lindgren Schelin är sedan mars 2018 generaldirektör på Integritetsskyddsmyndigheten (IMY). Hon tillträder sin nya tjänst den 1 september.
Läs mer!

Saab genomför kölläggning av polskt signalspaningsfartyg

Den 27 juni genomfördes kölläggningsceremonin för det första av två nya polska signalspaningsfartyg. Saab tecknade avtal med Polen i november förra året för två fartyg till ett värde om cirka 6,7 miljarder kronor. Fartygen är planerade att levereras 2027. 
Läs mer!

Brasilien utvärderar svenskt stridsfordon

Den brasilianska armén har genomfört tester och utvärdering av BAE Hägglunds stridsfordon CV90 i Rio de Janeiro. BAE Systems Brasilienchef, Marco Caffé, berättar i en intervju med försvarssajten Defesa Aérea & Naval att det var "fantastiskt att visa upp CV90:s beprövade förmåga för den brasilianska armén." 
Läs mer!

Saab har överlämnat anbud på fyra ubåtar till Nederländerna

Saab har lämnat in sitt erbjudande i upphandlingen av nya ubåtar till Nederländerna. Anbudet består av fyra expeditionsubåtar i samarbete med det nederländska varvet Damen Shipyards Group.
Läs mer!

Annons

Vill din organisation synas med en nyhet eller annons?

Klicka här för mer information - Kontakta oss!

Dela: