Saab genomför kölläggning av polskt signalspaningsfartyg

Publicerad: 2023-07-27 17:07

Idag genomfördes kölläggningsceremonin för det första av två nya polska signalspaningsfartyg. Saab tecknade avtal med Polen i november förra året för två fartyg till ett värde om cirka 6,7 miljarder kronor. Fartygen är planerade att levereras 2027.

Annons

Vid ceremonin, som ägde rum vid varvet Remontowa Shipbuilding i Gdansk, deltog representanter från Saab, det polska försvarsdepartementets upphandlingsmyndighet Armament Agency och polska marinen, Remontowa Holding samt inbjudna gäster. Remontowa Shipbuilding SA är Saabs utsedda underleverantör för att bygga fartygen i Polen, enligt ett pressmeddelande från Saab.

- Marinens underrättelsefartygssystem är avancerade plattformar som måste vara mycket tillförlitliga och tillgängliga. Kölläggningsceremonin idag är en viktig milstolpe i skeppsbyggnadsprocessen och vi uppskattar samarbetet med vår polska kund Armament Agency, den polska marinen och vår samarbetspartner i detta projekt Remontowa Holding, säger Mats Wicksell chef för Saabs affärsområde Kockums i pressmddelandet.


Vill din organisation synas med en nyhet eller annons?

Klicka här för mer information - Kontakta oss!

Dela: