MilDef och Saab-ägda UMS Skeldar lanserar konsol för drönare

Publicerad: 2023-07-25 13:22

MilDef och UMS Skeldar lanserar en pilotkonsol för drönare. MilDef har tagit fram en konsol för SKELDARs V-200-plattform. SKELDAR kommer i sin tur kommer att leverera det obemannade flygsystemet och operatörkonsoler till marina försvarsstyrkor, enligt pressmeddelanden från bolagen.

Annons

UMS SKELDAR är ett joint venture mellan Saab och schweiziska UMS AERO Group. De har produktionsanläggningar i Möhlin, Schweiz samt i Linköping. Bolaget säljer bland annat egentillverkade drönarplattformar med VTOL-förmåga (vertical take-off and landing), vars nyttolast kan anpassas till bland annat rekognosering, telekrig och ubåtsjakt. Konsolen som MilDef har tagit fram har plats för två operatörer - en pilot samt en som hanterar plattformens nyttolast.

- Med vår erfarenhet av design av operatörskonsoler för utmanande miljöer är vi stolta över att ha blivit utvalda som partner till UMS SKELDAR. Den ökade efterfrågan på obemannade flygsystem återspeglas också i behovet av fjärrkontroller, ett område där MilDef kan kombinera vår expertis inom skräddarsydd hårdvara såväl som systemintegration, vilket säkerställer bästa möjliga lösning för slutanvändarna, säger Daniel Ljunggren, VD MilDef Group i bolagets pressmeddelande.

- Vi är tacksamma för MilDefs ovärderliga bidrag till att skapa en konsol som perfekt uppfyller våra kunders operativa behov. Vi förstår båda vikten av att tillgodose våra kunders unika operativa krav, uppdragsmål och önskade funktioner, och de har förstått behovet av denna konsol för att ge en optimal arbetsyta för våra flygoperatörer, säger Richard Hjelmberg, Vice President of Business Development, UMS SKELDAR.


Vill din organisation synas med en nyhet eller annons?

Klicka här för mer information - Kontakta oss!

Dela: