Regeringen utser ny GD Kustbevakningen

Publicerad: 2023-07-27 15:38

Under regeringssammanträdet i dag beslutade regeringen att anställa Lena Lindgren Schelin som generaldirektör och chef för Kustbevakningen. Lena Lindgren Schelin är sedan mars 2018 generaldirektör på Integritetsskyddsmyndigheten (IMY). Hon tillträder sin nya tjänst den 1 september, enligt pressmeddelanden från IMY och Försvarsdepartementet.

Annons

– Jag är väldigt glad och stolt över den utveckling IMY har haft under de senaste fem åren. Det har varit fantastiska år där vi har växt och byggt en robust organisation, utvecklat och effektiviserat arbetsprocesser och hela tiden ökat vårt fokus på att bidra i en större samhällskontext. Framför allt är jag glad över alla fina medarbetare jag har haft förmånen att arbeta med och imponeras över deras engagemang i arbetet med att skapa ett tryggt och hållbart informationssamhälle, säger Lena Lindgren Schelin i IMY:s pressmeddelande.

Enligt Regeringskansliet har Lindgren Schelin erfarenhet från olika chefsbefattningar inom rättsväsendet och statsförvaltningen, bland annat på Ekobrottsmyndigheten och Skolinspektionen. Hon har varit generaldirektör på IMY sedan mars 2018 och tillträder sin nya tjänst den 1 september.

– Jag är glad att regeringen i dag har fattat beslut om att tillsätta Lena Lindgren Schelin som ny generaldirektör för Kustbevakningen. Jag är övertygad om att hon på ett bra sätt kommer förvalta det arv som hennes företrädare lämnar efter sig, och samtidigt lotsa myndigheten in i en ny och allvarstyngd tid, säger minister för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin i Försvarsdepartementets pressmeddelande.


Vill din organisation synas med en nyhet eller annons?

Klicka här för mer information - Kontakta oss!

Dela: