Försvarssektorn i veckan

Publicerad: 2023-06-05 11:24

Försvarssektorn Nyheter levererar veckans sammanfattning av det senaste från försvarssektorn! Vecka 22 erbjöd bland annat miljardbeställning av granater, stärkt samarbete mellan Hägglunds och Combitech samt partnerskap mellan industri och akademi.

Annons

Flygvapenövningen ACE 23 har påbörjats

Övningen Arctic Challenge Excercise 2023, förkortat ACE 23, påbörjades förra veckan och är den sjätte i ordningen sedan 2013. Den hålls av de nordiska länderna och i år är det Finland som anordnar och är övningsledare. Syftet är att öva i att kunna genomföra storskaliga, multinationella luftoperationer.
Läs mer!

FMV beställer granater för mångmiljardbelopp

Försvarets materielverk meddelade att myndigheten lagt en beställning hos Saab på ammunition till granatgeväret Carl-Gustaf. Ordervärdet uppgår till cirka tre miljarder kronor. Beställningen görs genom ett tidigare ramavtal och leveransen beräknas ske mellan 2026-2030.
Läs mer!

Zelenskyj: BAE Systems öppnar kontor i Ukraina

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj meddelade via sin officiella Telegram-kanal att han haft möte med BAE Systems globala vd Charles Woodburn. De ska ha diskuterat att öppna upp kontor och produktionsanläggningar inne i Ukraina för företagets olika produkter.
Läs mer!

Saab och Örebro universitet i nytt strategiskt partnerskap

Saab tecknade den 30 maj ett samarbetsavtal för strategiskt partnerskap med Örebro universitet. Partnerskapet öka bidra till ny kunskap, säkerställa kompetens och kvalitet samt hitta lösningar som är till nytta för Saab och universitetet.
Läs mer!

Combitech växer i Trollhättan: stärker samarbetet med BAE Hägglunds

Combitech växer i Trollhättan och stärker sitt samarbete med BAE Hägglunds. Ett nytt kontor i Innovatum-området har invigts för att möjliggöra den lokala tillväxten.
Läs mer!

FHS inrättar forskarutbildning i militärhistoria

Den 1 juni inrättades forskarutbildningsämnet Historia med inriktning militärhistoria vid Försvarshögskolan. Forskarutbildningen kommer att samarbeta med den av Stockholms och Uppsala universitets gemensamt drivna historiska forskarskola
Läs mer!

Dela: