Combitech växer i Trollhättan: stärker samarbetet med BAE Hägglunds

Publicerad: 2023-06-02 12:02

Combitech växer i Trollhättan och stärker sitt samarbete med BAE Hägglunds. Tidigare i veckan invigdes ett nytt kontor i Innovatum-området för att möjliggöra den lokala tillväxten. För närvarande arbetar 160 personer på Combitech i Trollhättan och fler ska det bli innan året är slut, enligt ett pressmeddelande från Combitech.

Annons

- Vi växer för att våra kunder har ett utökat behov på det som vi är experter på – det vill säga hela produktutvecklingscykeln. Ett 20-tal medarbetare här arbetar för tillfället med Hägglunds projekt men den siffran ökar, berättar affärsområdes- och platschef Emma Wikström i bolagets pressmeddelande.

- Trollhättan har en mångårig erfarenhet från fordons- och försvarsindustrin tillsammans med ett arv av utveckling och tillverkning. Det är en möjliggörare för att vi nu tillsammans med BAE Systems Hägglunds fyller en viktig uppgift i att stärka motståndskraften i Norden och Europa, säger Jessica Öberg, vd på Combitech.

- Vi slöt ett partnerskapsavtal för ett par år sedan när vi såg förändringarna i världen. Vi behöver våra strategiska partner för att klara de uppdrag vi har för Försvarets materielverk (FMV) och andra kunder, säger Lars Pettersson, teknikchef på BAE Hägglunds.

Dela: