Astor i avtal om att förvärva Mikroponent

Publicerad: 2023-11-08 21:16

Scandinavian Astor Group har ingått avtal om att förvärva Mikroponent till en maximal köpeskilling om cirka 40 miljoner kronor. Mikroponent är ett industriföretag inom laserskärning och etsning med försvarsprodukter som ett av sina kärnområde, enligt ett pressmeddelande från Astor.

Annons

Astor skriver att de ser möjligheter att bredda sin verksamhet och skapa förutsättningar för en ännu större försäljning mot försvarssektorn. Bolagen ska rikta sig till stor del mot samma kundgrupper inom den nordiska försvarsindustrin och har redan ett antal gemensamma kunder.

Vi är stolta över att kunna meddela att vi idag har ingått avtal om förvärv av Mikroponent, vars verksamhet till över en tredjedel utgörs av försvarskunder. Inom det segmentet är det till stor del samma kunder som vi möter i koncernen idag. Genom att låta Mikroponent bli en del av Astorfamiljen kan vi därmed bli en ännu mer betydande underleverantör till dessa, uppnå skalfördelar på försäljningssidan och samtidigt uppnå korsförsäljning till nya kunder, säger Odd Werin, vd på Astor Group i pressmeddelandet.

Dela: