AFRY i avtal med Hägglunds för 300 miljoner kronor

Publicerad: 2024-01-26 12:26

AFRY fördjupar sitt strategiska samarbete med BAE Systems Hägglunds, skriver konsultbolaget i ett pressmeddelande. Inom ramen för det utökade partnerskapet har AFRY ingått ett projektavtal med ett uppskattat ordervärde om cirka 300 miljoner kronor för att leverera avancerade ingenjörslösningar till företagets CV90-plattform.

Annons

– AFRY har både erfarenheten från avancerade projekt inom konstruktion, beräkning och design, men också en betydande kompetens inom försvarsindustri, systemteknik, drift- och säkerhetssystem. Vi ser fram emot att fördjupa vårt samarbete och dra nytta av deras tekniska expertis, säger Lars Pettersson, Head of Engineering på Hägglunds, i pressmeddelandet.

Det nya avtalet mellan AFRY och Hägglunds inleds under andra kvartalet 2024 och sträcker sig fram till 2027. Uppdraget innebär ett strategiskt åtagande att stödja etableringen av ett programkontor för ingenjörsutveckling för en av Hägglunds CV90 kunder. Programkontoret kommer utföra en stor del av design- och ingenjörsarbetet i projektet, där AFRY kommer spela en central roll, skriver AFRY.

– Vi är stolta över att ha tilldelats detta uppdrag och ser det som ett erkännande av vår förmåga att leverera högkvalitativa ingenjörslösningar. Tillsammans med Hägglunds ser vi fram emot att bidra till en framgångsrik teknikutveckling inom försvarsindustrin och samhällets säkerhet, säger Martin Öman, divisionschef på Industrial & Digital Solutions på AFRY i bolagets pressmeddelande.

AFRY skriver att det intensifierade samarbetet mellan företagen har även resulterat i ett dedikerat projektkontor för produktutveckling i Trollhättan och Göteborg. AFRYs projektkontor kommer bestå av ett 100-tal ingenjörer och försvarsexperter som kommer att stödja Hägglunds organisation i flera projekt inom försvarsindustrin.

Dela: