Nya Zeeland köper Bertin Exensors Flexnet-system

Publicerad: 2024-01-30 16:36

EPE New Zealand Limited (EPE) har, i samarbete med Bertin Exensor, tilldelats kontrakt för att förbättra Nya Zeelands försvarsmakts spanings- och övervakningsförmåga. Kontraktet, tilldelat av Nya Zeelands försvarsministerium inom ramen för Networked Enabled Army (NEA) Programme, fokuserar på att tillhandahålla avancerade spanings- och övervakningsförmågor, skriver Exensor i ett pressmeddelande.

Annons

– En avgörande kravpunkt är den bevisade kapaciteten och förmågan att leverera utrustning och utbildning samt att åta sig löpande underhåll och support. Som team har EPE och Bertin Exensor den unika förmågan att uppfylla detta. Vi strävar också efter att utrusta soldater med teknologi som inte bara ger strategisk fördel, utan också förbättrar beslutsfattandet samtidigt som de skyddas från hot, säger Andy Cross, General Manager på EPE New Zealand Limited, i pressmeddelandet.

Enligt Exensor kommer EPE att leverera Flexnet Unattended Ground Sensor (UGS)-systemet, designat av Bertin Exensor. Genom ett så kallat Master Supply Agreement kommer specialistutbildning och kontinuerligt relaterat stöd att erbjudas lokalt i Nya Zeeland som en del av kontraktet från EPE.

– Under de senaste åren har användningen och behovet av Flexnet UGS-teknologin bland styrkor över hela världen ökat snabbt. Bertin Exensor är stolta över att ha valts tillsammans med EPE för leveransen av den senaste generationen av Flexnet UGS, säger Marcus Rosenqvist, VP Sales & Marketing på Exensor i pressmeddelandet.

Dela: