Bertin Exensor tecknar ramavtal med FMV för TMM-system

Publicerad: 2024-06-16 08:55

Bertin Exensor, ett svenskt dotterbolag till den franska teknikkoncernen Bertin Technologies, har tecknat ett betydande ramavtal med Försvarets materielverk (FMV). Avtalet avser leverans av fler TMM (Taktiskt Modulärt Marksensorssytem) i samtliga konfigurationstyper och markerar en viktig milstolpe för företaget.

Annons

Ramavtalet sträcker sig över tre år med en möjlighet att förlänga det upp till sju år. Den exakta summan för avtalet hemlig men innebär ett betydande antal system.

Överenskommelsen ger både FMV och Försvarsmaktens samtliga försvarsgrenar avropsmöjlighet vilket säkerställer att Sverige har tillgång till avancerade och pålitliga sensorsystem under lång tid framöver.

- Avtalet markerar en betydande framgång för oss, visar vår förmåga att leverera högkvalitativa lösningar och stärker vårt samarbete med FMV och Försvarsmakten, säger Pontus Agerteg, Head of Sales Nordic vid Bertin Exensor.

Bertin Exensor har en lång historia av att leverera avancerade sensorsystem till FMV och Försvarsmakten. Företaget har tidigare framgångsrikt levererat Flexnet/TMM Buren-system till bland annat svenska Hemvärnet, vilket genom avancerad sensorteknik gett förbanden mer kvalificerade förmågor och ökat skydd.

Med det nya ramavtalet fortsätter Bertin Exensor att befästa sin position som en ledande leverantör av försvarssystem i Sverige och utomlands.

Dela: