Exensor tilldelad polsk mångmiljonaffär

Publicerad: 2024-01-09 14:37

I december 2023 undertecknade ett konsortium bildat av Bertin Exensor och den lokala partnern Siltec SP. z.o.o. ett kontrakt med försvarsministeriet i Polen för ytterligare leveranser av Exensors egenutvecklade marksensorsystem Flexnet till den polska försvarsmakten. Det nya kontraktet som undertecknats i Polen innebär leveranser mellan 2024-2027 och har ett värde på cirka 40 miljoner euro, skriver Exensor i ett pressmeddelande.

Annons

– Polen är en viktig medlem i NATO med en strategisk geopolitisk plats. Med tanke på den nuvarande situationen i Europa är Bertin Exensor stolta över att återigen ha valts för att tillhandahålla sensorsystem som kommer att säkerställa säkerheten för NATO-personal, utrustning och infrastruktur, säger Patrick Pagden, försäljningschef på Bertin Exensor i bolagets pressmeddelande.

Kontraktet är en del av den pågående moderniseringen och digitaliseringen av de polska försvarsstyrkorna. Detta representerar ett gott exempel på det nära och framgångsrika samarbetet mellan den svenska och polska försvarsindustrin, skriver Bertin Exensor.

– För Bertin Exensor är detta kontrakt en viktig milstolpe, som ytterligare belyser vår position som marknadsledare inom området för UGS-system, säger Marcus Rosenqvist, försäljnings- och marknadsföringschef på Bertin Exensor

Dela: